Filmul jafului de 175.000 de lei de la Castelul Corvinilor. Camera de supraveghere și lungul șir de ghinioane care l-au dat de gol pe Gabriel Gal

Data actualizării: Data publicării:
castelul corvinilor - captura tv - 15 iulie 2015

Ies la iveală noi detalii în cazul tânărului care reușit să spargă casa de bilete a Castelului Corvinilor și să plece cu nu mai puțin de 175.000 de lei. O cameră de supraveghere a suprins momentul furtului, iar întreg filmul a fost refăcut cu ajutorul polițiștilor, pe baza declarațiilor martorilor, scrie adevărul.ro

Gabriel Gal, în vârstă de 31 de ani, zis Chucky, a fost condamnat la trei ani și sașe luni de închisoare, pentru furt calificat, în dosarul în care a fost acuzat că a furat încasările din mini-vacanța de 1 Mai 2017, realizate de Castelul Corvinilor. Din fericire, prejudiciul în valoare de 175.000 de lei a fost recuperat în totalitate. Decizia magistraților nu este însă definitivă. Momentan, dosarul se află la Curtea de Apel Alba Iulia.

Casa de bilete a Castelului Huniazilor nu este dotată cu gratii. Așa se explică cum Gal a putut să ajungă la lada din carton în care se aflau banii. În momentul jafului, paznicul se afla la etajul doi al castelului, unde are o cameră amenajată cu utilități și televizor. Acesta nu a sesizat nicio activitate suspecta la poartă.

Camera de supraveghere de la intrarea în castel nu a fost funcțională în momentul jafului, însă bărbatul a fost surpins de camera amplasată pe tavanul casei de bilete. Acesta a forțat un geam până l-a sprat, a deschis ușa, a luat banii, i-a băgat într-un hanorac și a șters amprentele cu o cârpă.

De aici, Gal s-a îndreptat spre fântâna din curtea din spate a castelului. A sărit de pe zidul de aici, de la o distanță de aproximativ 5 metri. Aici începe lungul șir de ghinioane care l-a dat de gol pe bărbat. În aterizare și-a luxat glezna stângă și și-a fracturat piciorul drept. A reușit să se târască până la o casă din apropierea castelului, traversând râul Zlaști prin apă. Aici a strigat după ajutor, iar un localnic i-a chemat un taxi. 

Taximetristul l-a găsit pe bărbat întins pe jos și a observat că este ud și murdar pe picioare. A crezut că este beat și a plecat. Gal a sunat din nou la compania de taxi, fiind refuzat încă o dată. Apoi, localnicul a sunat la 112 și Gal a fost preluat de o salvare. La spital i-a oferit 4.000 de lei unei asistente. La perchezițiile care au avut loc chiar în secția de Ortopedie, s-au mai găsit 1.800 de lei asupra lui.

Paznicul a constatat jaful în jurul orei 5.30, când a coborât pentru că i se făcuse rău și îi curgea sânge din nas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri