Filmul „Lincoln”, șapte nominalizări la „Globul de Aur”

Data publicării:
1412 20globul-38563

Considerat unul dintre cei mai importanţi regizori de la Hollywood, Steven Spielberg îl readuce în atenţia cinefililor pe Abraham Lincoln, cel căruia i se datorează abolirea sclaviei din Statele Unite.

Pelicula lui Spielberg are, însă, o concurenţă serioasă - „Argo” şi „Django dezlănţuit”, fiecare cu cinci nominalizări la Globurile de Aur.

Bazat pe evenimente reale, „Argo” este regizat de Ben Affleck şi prezintă o operațiune de salvare a șase americani. Acţiunea are loc în timpul atacului din 1979 asupra ambasadei Statelor Unite din Iran.

De cealaltă parte, „Django dezlănţuit” aduce în prim-plan staruri ca Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson şi Jamie Foxx, sub bagheta lui Quentin Tarantino. Filmul prezintă povestea unui sclav care se vede nevoit să lucreze pentru un vânător de recompense.

În ceea ce priveşte nominalizările pentru cei mai buni actori, pe listă sunt Daniel Day-Lewis, Richard Gere, Joaquin Phoenix şi Denzel Washingtom. Pentru cel mai bun rol feminin se întrec Marion Cotillard, Helen Mirren şi Naomi Watts.

Ceremonia decernării Globurilor de Aur va avea loc pe 13 ianuarie, în Beverly Hills.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri