Final surprinzător în cazul băiatului bătut crunt de tată pentru două felii de salam

Data actualizării: Data publicării:
copil batut

Tatăl violent din Gorj a scăpat de arest. Instanţa a stabilit că nu reprezintă niciun pericol aşa că l-a eliberat după o noapte petrecută în spatele gratiilor. Şansele ca acesta să fie pedepsit, după ce şi-a lovit crunt copilul care şi-a luat două felii de salam din frigider, sunt mici. Băiatul şi-a retras plângerea, iar dosarul penal deschis pe numele agresorului poate fi închis. Problemele însă, rămân. Potrivit datelor, numai în judeţul Gorj, la fiecare două zile, un copil este abuzat.

Imediat după ce le-a explicat poliţiştilor cum a fost bătut de tatăl său în bucătărie, adolescentul a dat înapoi.

Citiţi şi:

Adolescent bătut crunt de tată pentru două felii de salam

Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: „Băiatul a fost audiat în prezenţa mamei şi a decis să-şi retragă plângerea. Poliţiştii efectuează, în continuare, cercetări în cadrul dosarului penal pentru violenţă în familie”

Gheorghe Pecingină, avocat: „Nici legea nu ajută foarte mult. Nici măcar autorităţile”.

Constantin Sică, prim-procurorul Parchetului Motru: „Chiar şi în aceste situaţii de violenţă în familie în care acţiunea penală se poate pune în mişcare şi din oficiu, o retragere de plângere, dacă este însuşită de procuror, îşi produce efectele şi se poate dispune clasarea în cauză”

Concret, trimiterea în judecată şi tragerea la răspundere a tatălui agresiv rămân la mâna procurorului de caz.

Gheorghe Pecingină, avocat: „La asta ar fi trebuit să se gândească legiuitorii şi în principal parlamentarii care şi-au dorit modificarea Codurilor Penale. La asta trebuiau să se gândească cum putem să ajutăm cetăţenii”.

Atât băiatul lovit pentru că a îndrăznit să-şi taie două felii de salam din frigider, cât şi fratele său mai mic, martor la scenele violente, vor fi consiliaţi psihologic. Traumele suferite în copilărie pot lăsa sechele pentru tot restul vieţii, atrag atenţia specialiştii.

Laura Bîrdeanu, medic în psihiatrie pediatrică: „Aceste lucruri se vor găsi în personalitatea lui şi, cel mai grav, să devină, la rândul lui, abuzator. Au nevoie să fie scoşi din acest mediu şi să fie plasaţi într-un mediu securizat în care să se dezvolte corect”

Protecţia Copilului Gorj a început o anchetă să afle dacă bătăile sunt frecvente în această familie.

Sorin Bucurescu, primarul localităţii Slivileşti: „Problema mult mai gravă este că şi mama este mai rău decât tatăl. Nu se duce acasă, doarme pe la diferite persoane. Le ia alocaţia celor doi minori şi îi cheltuie pe băutură şi pe ţigări”.

În fiecare an, creşte numărul copiilor neglijaţi, abuzaţi sau exploataţi. Numai în judeţul Gorj, anul trecut, Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj a instrumentat 211 astfel de cazuri. Opt dintre copii au ajuns în grija statului

Realitatea ar putea fi şi mai cruntă pentru că nu toate cazurile sunt semnalate autorităţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri