Firma-fantomă care distribuie cornurile elevilor

Data publicării:
CORN

Primării şi spitale din Bucureşti, consilii judeţene şi chiar Camera Deputaţilor se află pe lista partenerilor acestei societăţi. Deşi a fost amendată anul trecut de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor pentru distribuirea de cornuri expirate, firma semnează în continuare contracte de sute de mii de euro din bani publici. Inclusiv pentru distribuirea de alimente elevilor.

Ultimul contract l-a încheiat luna aceasta cu Primăria sectorului doi. Societatea Astra Bucureşti & Co Prod SRL a fost înfiinţată în 1994. La Registrul Comerţului are înregistrat sediul pe Strada Galata din oraşul Voluntari. La Numărul 55. Acolo unde echipa Digi24 a găsit un ansamblu rezidenţial.

Dar, surpriză. La apartamentul unde ar trebui să fie angajaţii societăţii nu stă nimeni. În ultimele contracte cu autorităţile, societatea indică o adresă de contact pe Strada Posada, nr. 46C, din Sectorul 5. Acolo însă stă o pensionară. „N-are nicio legătură cu firma asta. Cine a trecut acolo pe site a pus aiurea”, a spus femeia. Numerele de telefon declarate la Registrul Comerţului şi pentru încheierea contractelor publice sunt nealocate, iar la mesajele trimise pe e-mail nu a răspuns nimeni.

De 4 ani, Astra Bucureşti & CO Prod SRL distribuie cornuri şi mere în şcolile din judeţele Ialomiţa, Teleorman, şi în sectoarele 2 şi 3 din Capitală. Iar pentru spitalele Universitar, Militar, cel de copii Grigore Alexandrescu, dar şi pentru Penitenciarul Rahova şi Direcţia de Protecţia Copilului Sectorului 2 a livrat şi alte alimente.

La începutul anului trecut, firma a fost amendată cu 30.000 de lei de Protecţia Consumatorilor pentru furnizarea de cornuri expirate unor elevi din Ialomiţa. „La o unitate şcolară din judeţ s-au găsit aduse cornuri, care aveau termenul de valabilitate mai mare de 48 de ore, cum se prevede în caietul de sercini”, a declarat Cornel Ianuş, comisar OPC Ialomiţa. În ciuda amenzii, firma livrează şi în acest an alimente atât copiilor din Ialomiţa, cât şi celor din Bucureşti Sectorul 2.

„Nu depinde de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Depinde doar de administraţiile judeţene, de consiliile judeţene, ce condiţii pun în caietul de sarcini”, a declarat Marius Dunca, preşedinte ANPC. „Ştiu că am introdus la un moment dat şi în acest tip de contracte şi în alte contracte să eliminăm în faza de selecţie a ofertelor pe cei care au avut amenzi şi a fost dată ca şi condiţie restrictivă”, a declarat Ioan Martin, vicepreşedinte CJ Ialomiţa.

„Deci, nu e primită de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Ei vin la o licitaţie electronică pe SEAP. Nu putem să-i dăm noi la o parte, dacă au condiţiile minime de participare”, a completat acesta. SC Astra Bucureşti & Co Prod SRL este deţinută de Emilia Zimbreşteanu - care are 25% din acţiuni şi de către Adriana Pandele, cu 75% la sută din acţiuni, care e şi administratorul firmei. În 2010 şi 2011, firma a avut ca obiect de activitate instalaţiile de aer condiţionat. În februarie 2011, firma a semnat un contract de 219.000 de euro, fără licitaţie, chiar cu Camera Deputaţilor. Din 2013, firma are ca obiect principal de activitate fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri