Firme de asigurări înșelate. Accidente înscenate pentru asigurare

Data publicării:
politie digi24-4

Reţeta era simplă. Fiecare accident simulat aducea membrilor grupării sume fabuloase. Poliţiştii spun că daunele cerute pentru un accident ajungeau de cele mai multe ori la două sute de mii de lei.


După înscenarea accidentului sau după distrugerea autovehiculului în mod voluntar, aceştia se prezentau la unităţile de poliţie unde reclamau ca autovehiculul fie a fost distrus, fie a fost avariat. După ce solicitau dovada de la poliţie, duceau acest dosar de daună la societatea de asigurare”, a declarat subcomisar Dana Ionuț Bogdan, șeful Secției 5 de Poliție.

Autoturismele erau avariate de mai multe ori, ca, în final, aşa-zişii proprietari să ceară asiguratorului daună totală. Din reţea făcea parte şi un poliţist de la serviciul rutier, care elibera pe bandă rulantă dovezi de accidente uşoare.

Membrii reţelei erau urmăriţi de poliţişti de trei luni. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus firmelor de asigurări este de peste 750 de mii de euro. 

Percheziții în București, Ilfov și Dâmbovița

19 percheziții au avut loc joi în București, Ilfov și Dâmbovița. Sunt căutate persoane suspectate că au înșelat firme de asigurări. 

Suspecții ar fi înscenat mai multe accidente.

„200 de polițiști participă la percheziții la locuințele suspecților și sediile unor societăți comerciale. Membrii grupării sunt bănuiți că luau automobile de lux pe numele unor societăți-fantomă, le asigurau, apoi înscenau accidente sau provocau diverse avarii, pentru încasarea primelor de asigurare”, a spus purtătoarea de cuvânt a IGPR.

„Primele erau cuprinse între 150.000 și 200.000 de lei. Prejudiciul este de 750.000 de lei. Au fost documentate 11 infracțiuni și s-au oprit de la plată șase dosare de daună. Au fost emise 19 mandate de aducere”, a precizat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri