Fiscul a găsit nereguli la o altă mare companie de pe piaţa din România

Data publicării:
logo anaf crop

Compania franceză Carrefour ar avea de plătit la Fisc suma de 34,4 milioane de lei, asta după ce inspectorii din cadrul inspecţiei fiscale au descoperit că firma franceză ar fi reuşit să-şi diminueze impozitul pe profit prin tranzacţii făcute cu compania mamă, dar şi să deducă TVA-ul cu ajutorul unor firme inactive. Acestea sunt metodele prin care firma franceză ar fi reuşit să plătească taxe mai puţine la stat.

Compania franceză spune că respectă legea din România şi că se află în prezent în discuţii cu cei de la Fisc pentru lămurirea problemei.

Într-o altă situaţie simulară se găseşte şi compania austriacă Holzindustrie Schweighofer care a plătit deja către Fisc suma de 40 de milioane de lei. Aceasta este suma stabilită de inspectorii fiscali după ce au descoperit că cei de la Holzindustrie au reuşit să-şi deducă TVA-ul tot prin tranzacţii cu firme inactive. Şi în acest caz compania austriacă a reacţionat spunând că aceste tranzacţii nu sunt unele fictive şi că, deşi a plătit către Fisc, compania a contestat raportul fiscal în urma căruia a fost stabilită această sumă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri