Fiul unui politician, implicat în două accidente separate pe același drum, în 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
accident Arad 2 120917

Fiul unui consilier local din municipiul Arad a fost implicat în două acccidente rutiere în mai puţin de 24 de ore şi a avariat două autoturisme. El a fost internat, marţi, în spital, după al doilea eveniment rutier. Accidentele în care a fost implicat Silviu Săplăcan au avut loc pe acelaşi drum. Prima dată maşina pe care o conducea s-a răsturnat după ce a explodat o anvelopă, iar a doua oară tânărul a intrat cu un alt autovehicul în copac, la o viteză de o sută de kilometri la oră.

accident Arad 1 120917
accident Arad 1 120917

Silviu Săplăcan este fiul consilierului local arădean Gheorghe Săplăcan (PSD). El a fost implicat, marţi, într-un acccident grav, fiind rănit şi spitalizat, după ce cu mai puţin de 24 de ore înainte a fost victima unui alt accident, amebele petrecute pe DN 69, între Arad şi Şagu, scrie News.ro.

Luni, Silviu Săplăcan (27 de ani) s-a răsturnat un cu BMW între municipiul Arad şi localitatea Şagu, după ce i-ar fi expodat o anvelopă. Autoturismul a ajuns pe câmp şi a fost avariat, însă şoferul a scăpat cu răni minore.

Marţi dimineaţă, acelaşi şofer a fost implicat în al doilea accident, la un kilometru distanţă de primul, respectiv la ieşirea din municipiul Arad.

Silviu Săplăcan conducera de această dată un autoturism electric, iar martorii spun că rula cu viteză mare când a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un copac, fără să existe nicio urmă de frânare.

De altfel, acul vitezometrului s-a oprit la o sută de kilometri la oră, iar poliţiştii cercetează împrejurările producerii evenimentului.

„Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, ieşind în afara părţii carosabile şi intrând în ciliziune cu un copac. În urma producerii accidentului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care anterior a fost implicat într-un accident pe acelaşi drum, unde a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a rostogolit cu autoturimsul în afara părţii carosabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Claudia Iuga.

La locul celui de-al doilea accident au intervenit pompierii, pentru descarcerarea victimei, care a fost prinsă sub bordul deformat al maşinii. Tânărul a fost extras şi transportat la spital în stare stabilă, dar gravă.

Înainte de intervenţie, pompierii au deconectat bateriile autoturismului electric, pentru a nu se curenta în timpul manevrelor de extragere a victimei.

Surse apropiate familiei au declarat pentru News.ro că Silviu Săplăcan a fost conştient şi a vorbit la spital cu mama sa, căreia i-a spus că se afla pe acelaşi drum pentru că voia să meargă să revadă locul producerii primului incident rutier.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri