Video Floarea-soarelui, la mare preț. Hoții au furat într-o noapte toată recolta de pe un câmp de 30 de hectare

Data publicării:
antonio galvao in fata unui camp de floarea soarelui
Hoții au furat într-o noapte recolta de floarea-soarelui de pe un teren de 30 de ha din Ialomița Foto: captură video Digi24

Un caz de furt cu totul neobișnuit a avut loc în județul Ialomița. Hoții au luat în toiul nopții toată floarea-soarelui de pe un câmp de 30 de hectare. Proprietarului nu i-a venit să creadă când dimineața a găsit un teren gol în loc de culturile pe care urma să le recolteze.

„Am pus mâinile în cap și nu am vrut să cred! E suprafață foarte, foarte mare, care a fost furată la noi! Puteți să vedeți! Parcela are o lungime de 1.200 de metri. Vedeți că din 31 de hectare a fost luat tot! Au rămas una-două plante, dar nu mai avem ce recolta din suprafața asta de 31 de hectare! A fost luat tot! Tot a fost luat!”, spune proprietarul.

Totul s-a întâmplat noaptea, în comuna Balaciu din județul. Hoții au recoltat 31 de hectare de floarea-soarelui. Proprietarul este sigur că au fost folosite utilaje speciale. Și nu doar asta.

„A fost făcut în grabă, unele plante au rămas în picioare! Vedeți în partea dreaptă a dumneavoastră, toate plantele au rămas în picioare! A fost făcut în grabă! Avem pălăriile pe jos, întregi, nerecoltate! Asta înseamnă că cine a făcut, cine a recoltat, a recoltat în grabă, cât de repede s-a putut face recolta! A fost recoltat pentru furt! Nu l-a interesat dacă ai pierdere, nu! A fost luată cea mai mare cantitate în cel mai scurt timp posibil”, explică Antonio Galvão.

„În urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de 30 ha. În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și a persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt” a confirmat Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt la IPJ Ialomița.

Proprietarul se gândește că ar putea fi mâna unui competitor dar nu exclude nici posibilitatea ca hoțul să fie un angajat al lui.

„A știut că paza nu trece pe aici sau cei de la pază au fost urmăriți. Cine a făcut asta a făcut-o cu intenție, a urmărit bine firma noastră și a știut foarte, foarte bine ce facem noi și cum trebuie să fie făcut!” spune Antonio Galvao.

Sunt pierderi uriașe pe care agricultorul nu crede că le va recupera. Paguba pe care au făcut-o hoții  depășește 40.000 euro.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri