Florin Cioabă a murit

Data publicării:
florin cioaba - 4802465-Mediafax Foto-Silvana Armat 1

El a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei.  

Florin Cioabă a suferit un infarct în timp ce afla în vacanţă în Antalya şi era internat în stare gravă la un spital din stațiune.

Medicul Şerban Brădişteanu a mers, la solicitarea lui Traian Băsescu, în Antalya, pentru a evalua starea de sănătate a lui Florin Cioabă. La întoarcerea în ţară, medicul a spus că starea acestuia este gravă.

Informaţia privitoare la deces a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat că decesul s-a produs la 11.10, în urma unui stop cardio-respirator.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, declara sâmbătă că tatăl său a ieşit din comă, este în stare stabilă şi se reface după intervenţia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie.

Medicii spitalului Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge. Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore şi s-a încheiat cu succes.

Potrivit unor apropiaţi ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumţi în Turcia şi în lume pentru astfel de intervenţii prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Intervenţia a făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă şi ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei.

Președintele transmite condoleanțe

Preşedintele Traian Băsescu transmite condoleanţe familiei lui Florin Cioabă. „Dumnezeu să-l ierte şi condoleanţe lui, familiei şi minorităţii pe care o reprezintă", a spus Traian Băsescu, aflat la serbarea câmpenească de la Prislop, potrivit Mediafax.

Ulterior, într-un comunicat, președintele a subliniat că „Florin Cioabă a fost un adevărat lider și un sprijin pentru comunitatea romă pentru că, înțelegând importanța educației, i-a îndemnat pe tineri să meargă la școală, dar și să-și urmeze vocația prețuindu-și și promovându-și tradițiile”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri