Focuri de armă în primărie. Tânăr în stare gravă, după ce a fost împușcat de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
politist

Poliţiştii au tras, joi, mai multe focuri de armă în sediul unei primării din judeţul Constanţa, pentru a aplana un scandal provocat de doi bărbaţi, un cartuş lovindu-l în abdomen pe unul dintre agresori, care a fost transportat la spital.

ACTUALIZARE 00.20 Un tânăr din județul Constanţa e în stare gravă, după ce a fost împuşcat de poliţişti, ca urmare a unui scandal pe care l-a provocat în sediul Primăriei din comuna Saraiu. I-ar fi ameninţat pe primar şi pe încă o angajată că va da foc clădirii, aşa că oamenii s-au baricadat într-un birou şi au sunat la 112. Poliţiştii, care au intervenit, l-au prins pe tânăr la ieşirea din localitate. Se pare că acesta ar fi continuat să fie agresiv, iar agenţii l-au împuşcat.

După ce a fost dus de o ambulanţă la Spitalul orăşenesc din Hârşova, tânărul în vârstă de 25 ani a fost preluat de un elicopter şi transferat la Spitalul de Urgenţă din Constanţa. A fost operat, dar medicii spun că starea lui e în continuare gravă. Între timp, incidentul e anchetat de procurori. Reprezentanţii IPJ Constanţa spun că poliţiştii au tras trei focuri, respectând procedurile.

Tânărul, însoţit de încă două persoane a intrat joi în Primăria Saraiu, după care l-a agresat pe unul din angajaţi. S-a îndreptat apoi spre biroul primarului Dorinela Irimia, a ameninţat-o, moment în care femeia s-a baricadat înăuntru.

„Dacă ajungi să-ţi fie frică să stai într-o instituție publică este imposibil să poţi coordona activitatea unei comunităţi. Eu nu am putut să înţeleg influenţa, desfigurarea lui în care arată şi furia pe care o avea. A forţat uşa, eu ţineam de mâner, el din exterior”, a povestit Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu. 

„S-a auzit hărmălaie, gălăgie multă, ţipete, ameninţări chiar, am ieşit şi am văzut pe hol persoane care alergau, trăgeau de uşă, atunci mi-am dat seama că e grav şi am sunat la 112”, a povestit un angajat. 

„Nu ştiu de ce a venit, din ce am auzit a venit să recupereze nişte bani. Da' eu ce ştiu? Este adevărat, nu este, eu vă spun ce am auzit”, spune o femeie.

„Nu era un element atât de rău ca să ajungă să fie împuşcat”, spune, în schimb, o cunoștință a victimei.


 

politist

Potrivit poliţiştilor, doi bărbaţi au intrat în sediul Primăriei Saraiu, unde au provocat un scandal, ameninţând un angajat al instituţiei, relatează News.ro.

Angajaţii au sunat la 112, iar la faţa locului au venit poliţişti de la Secţia 7 Rurală. 

În condiţiile în care cei doi bărbaţi au continuat scandalul, poliţiştii au tras trei focuri de armă cu respectarea procedurilor legale, iar un cartuş l-a lovit în abdomen pe unul dintre agresori.

Bărbatul împuşcat a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri