Fondatorul grupului Negură Bunget a murit. Avea 42 de ani

Data publicării:
gabriel mafa negura bunget

Gabriel Mafa, bateristul şi fondatorul grupului rock timişorean Negură Bunget, a murit marţi, la vârsta de 42 de ani. Anunțul a fost făcut de solistul formaţiei, Tibor Kati.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Cu durere în suflete, vă informăm despre moartea prietenului şi colegului nostru Gabriel Mafa 'Negru' care a murit astăzi, 21 martie 2017, la vârsta de 42 de ani. Regretăm profund încetarea din viaţă a omului care a clădit şi susţinut Negură Bunget şi care şi-a dedicat întreaga viaţă lucrurilor sacre din cultura noastră, aducând-o la viaţă prin muzică şi transmiţând-o diverselor generaţii de pretutindeni. Sperăm ca moştenirea sa va continua să încânte şi să consoleze pe aceia pe care i-a lăsat în urmă. Cu regret şi tristeţe, transmitem sincere condoleanţe familiei sale şi acelora care l-au cunoscut şi îndrăgit în această viaţă”, a fost mesajul publicat pe Facebook, marţi seară, de Tibor Kati, solist al trupei începând din 2013.

Negură Bunget (Timişoara), înfiinţată în 1995, este una dintre cele mai cunoscute formaţii româneşti de black metal la nivel european. Trupa a debutat cu albumul „Zîrnindu-să” (1996). Au urmat alte şapte materiale - compilaţii şi materiale de studio, concerte în ţară, dar şi în străinătate. Cel mai nou album lansat este „Zi” (2016), amintește News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri