Fosta asistentă maternală a Sorinei, audiată de procurori timp de şapte ore

Data actualizării: Data publicării:
fetita-adoptie-baia-de-arama-fb-vlad-alexandrescu

Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de un procuror pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată miercuri seară la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Femeia care a avut grijă de copilă în ultimii 7 ani a fost chemată la Bucureşti. Însoţită de avocatul său, ea a răspuns timp de aproape şapte ore întrebărilor procurorilor.

La plecare, în jurul orei 1 noaptea, a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii. Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a deschis un dosar penal şi verifică modul în care a intervenit procuroarea care a luat-o din casă pe fetiţa adoptată de un cuplu din SUA.

În acest caz a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Totodată, Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care cere interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri”.

Fetița a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri