Foştii directori ai ROMATSA au fost numiţi şefi de departamente în companie

Data publicării:
aleodor francu mediafax

Aleodor Frâncu şi Bogdan Donciu au demisionat din funcţiile de conducere pe care le deţineau la scurt timp după producerea accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Directorul ROMATSA, Aleodor Frâncu, declara atunci că instituţia pe care o coordona nu avut ce să-şi reproşeze în acest caz. Ambii şi-au semnat demisiile, împinşi de la spate de premierul Victor Ponta care căuta vinovaţii: „Lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără o necesară coordonare şi asumare a responsabilităţii”.

Cei doi şi-au dat demisiile, dar nu au plecat şi din ROMATSA. Aşa că Aleodor Frâncu preia acum acum postul deţinut înainte de a fi numit director general în mai 2012, adică va gestiona dezvoltarea ROMATSA. Tot o funcţie de şef s-a găsit şi pentru Bogdan Donciu. Din director de operaţiuni acesta ajuns acum şef al departamentului de management al traficului aerian.

Noile numiri nu sunt, însă, pe placul şefei de la transporturi. Ramona Mănescu cere acum explicaţii consiliului de administraţie.

Am solicitat Consiliului de Administrație al ROMATSA un punct de vedere cu privire la aceste schimbări care nu ne-au fost comunicate”, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Premierul le-a reproşat celor doi şefi de la ROMATSA că instituţia nu a fost în stare să determine zona de căutare a aeronavei prăbuşite, acuzaţie respinsă de aceştia. Şefii ROMATSA au spus că şi supavieţuitorii poartă o parte de vină pentru eşecul operaţiuniunilor de salvare.

În raportul oficial scrie că medicii şi copilotul au dat prea multe telefoane ca să ceară ajutor şi au derutat autorităţile. Confuziile ar fi putut fi lămurite, însă, cu ajutorul semnalului emis de staţia de transmisie de la bordul avionului prăbuşit.

A fost recepţionat de 10 aeronave care au trecut prin zonă. Dar nici informaţiile acestea nu au fost folosite, deşi medicii au sunat la 112 chiar în momentul în care unul dintre avioane a trecut pe deasupra lor.

ROMATSA este vizată acum de două anchete, una a Ministerului Transporturilor şi de o alta a corpului de control al Guvernului.

„Nu am nimic să-mi reproşez. Am demisionat numai pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei”, afirma Aleodor Frâncu, fost director al ROMATSA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri