Fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi din Timișoara, acuzat de hărţuire sexuală

Data publicării:
ege

-Am niște sentimente pentru tine și îmi doresc, ți-am spus că sunt obsedat de tine... te vreau... te vreau... te doresc...”

-Nu vreau să mă culc cu tine! Tu nu mă poţi înţelege?

-Nu! Nu! Şi nu o să te înţeleg niciodată. O faci pentru că eşti încăpăţânată!

-Nu o fac pentru că sunt încăpăţânată, nu vreau.”

Femeia susţine că fostul ei şef a început să îi facă avansuri în septembrie anul trecut. De atunci, fiecare zi de muncă a fost o tortură pentru ea. Nu trecea oră fără să primească propuneri indecente. O perioadă a încercat să-l trateze pe bărbat cu indiferenţă. Dar acesta, înfuriat că îl refuză, a început să o ameninţe.

„-Nu mai vreau să mă iei în braţe, sincer. Nu mai pot să mai trăiesc aşa. Chiar nu vreau. Sunt pur şi simplu stresată.

-Aşa vei fi tot timpul.

-Aşa voi fi tot timpul?

-Da, poate şi mai rău. O să ai de lucru foarte mult.

-Bine… bine… da.

-Și cum să zic, nu numai că îți dau, dar te și monitorizez!”

Ca să o facă să cedeze, bărbatul i-a spus că oriunde ar lucra i s-ar întâmpla acelaşi lucru.

„-Dacă erai fată mare aș fi înțeles că nu vrei... dar... Dacă ai fi fost fără serviciu, fără ăstea... îți spun eu, oriunde te-ai fi dus să te angajezi, te-ar fi ***** un director ca să te angajeze... nu te angajează nimeni pe ochi frumoși.”

După aproape patru luni de teroare, fostul director a desfiinţat postul femeii şi a vrut să o dea afară. Dar pentru că exista un post vacant într-un alt departament, femeia a cerut transferul. Nu a scăpat însă de avansurile indecente ale bărbatului.

Disperată, a cerut ajutorul unei fundaţii non-guvernamentale. Apoi a depus o plângere la poliție şi a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Căuta suport, căuta să i se facă dreptate, căuta să își găsească liniștea la locul de muncă, pentru că de șase luni de zile a fost într-o stare de permanent stres”, afirmă Adela Dinu, director executiv Asociația pentru Promovarea Femeii din România.

În urmă cu câteva săptămâni, de la Bucureşti au venit primele sancţiuni. Superiorii bărbatului l-au retrogradat.

În momentul de față, domnul lucrează în continuare în cadrul instituției, actualmente, se află în concediu de odihnă”, spune Diana Cojoleanca, director interimar al Agenției Județene pentru Plăți pentru Protecție Socială Timiș.

În urma plângerii penale, bărbatul va fi cercetat pentru folosire abuzivă a funcției în scop sexual, hărțuire sexuală și abuz în serviciu.

„Proba zdrobitoare pe care o deținem este înregistrarea audio. Vreau să precizez încă o dată că înregistrările audio efectuate de părți sunt probe în sistemul de drept penal din Romania”, declară Florin Kovacs, avocatul femeii.

Dacă va fi găsit vinovat, pedeapsa poate să ajungă până la 2 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri