Fostul premier Radu Vasile va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Belu, din Capitală

Data publicării:
inmormantare

Primul care a venit să-i aducă un ultim omagiu a fost Ion Iliescu. La scurt timp, preşedintele Traian Băsescu înmânat familiei fostului premier Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de cavaler.

„Pentru mine, a fost un prim ministru extraordinar de bun, pentru că a lăsat fiecărui ministru libertatea de a lăsa ceva bun, să rămână ceva de pe urma Guvenrului”, a spus președintele Traian Băsescu.

La catafalcul lui Radu Vasile au mai depus coroane de flori preşedintele Senatului, Crin Antonescu, fostul ministru de Interne Constantin Dudu Ionescu şi preşedintele Curţii Constituţionale Augustin Zegrean.

Din partea Guvernului Ponta, au prezentat condoleanţe familiei îndoliate ministrul Apărării Mircea Duşa şi cel al Economiei, Varujan Vosganian.

„Împreună cu Radu Vasile am pregătit atunci tratatul de aderare la Uniunea Europeană. Ne părăsește într-un moment în care încă nu ştim dacă idealurile pentru care a luptat el s-au înfăptuit”, a afirmat Varujan Vosganian.

Radu Vasile a condus Guvernul României din aprilie 1998 până în decembrie 1999. A avut două mandate de senator din partea PNŢCD şi unul câştigat pe listele Partidului Democrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri