FOTO. 25 de sirieni voiau să ajungă în Germania, via București

Data actualizării: Data publicării:
sirieni imigranti

25 de refugiaţi sirieni, printre care şi patru copii, au fost prinși de poliţiştii de frontieră într-o pădure de la graniţa cu Bulgaria.  Poliţiştii au mers pe urmele a două maşini de teren şi i-au deistat pe oameni ascunşi în pădurea de la Dumbrăveni, la 30 de km distanță de punctul de trecere a frontierei de la Negru Vodă. Imigranții beneficiaseră de sprijinul a trei călăuze bulgare, care ar fi trebuit să îi transporte până la Bucureşti. 

Poliţiştii de frontieră au observat că vineri, în jurul orei 14:00,  două autoturisme de teren au trecut ilegal frontiera de stat dintre Bulgaria și România. Polițiștii au monitorizat traseul autoturismelor.  Cele două mașini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate și blocate în pădurea din apropierea localităţii de frontieră Dumbrăveni, din judeţul Constanţa, ocazie cu care șoferii și pasagerii acestora au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure.

La fața locului au fost descoperite și reținute 25 de persoane, cetățeni străini. Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul de persoane este format din cetățeni sirieni, 21 de adulţi  şi 4 copii,  cu vârste cuprinse între 7 şi 50 de ani, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Călăuzele au fost reținute ulterior, în jurul orei 18:00, tot în apropierea localităţii Dumbrăveni. Erau doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 36 şi 41 de ani. Ei conduseseră cele două autoturisme de teren găsite în pădure. Un al treilea cetăţean bulgar, aflat la volanul unui autoturism Mercedes, avea rolul de antemergător, în vederea transportării grupului de imigranţi la Bucureşti.

Sirienii au declarat că intenționau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor două autoturisme conduse de cei doi cetăţeni bulgari, care urmau să-i transporte până la București.

Sirienii sunt cercetați acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei cetățeni bulgari vor fi învinuiți, cel mai probabil, de trafic de migranți.

Autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, călăuzele bulgare au fost reţinute, iar cetăţenii sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar, precizează Poliția de Frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri