Accident grav pe DN2. Un mort, 14 răniți și Plan Roşu de intervenţie

Data actualizării: Data publicării:
ac2

Drumul European 85 s-a dovedit din nou una dintre cele mai periculoase şosele din ţară. Un carambol, în care au fost implicate patru maşini, s-a încheiat cu moartea unui om şi cu rănirea altor 14, dintre care două sunt în stare gravă. După nici două ore, pe aceeaşi şosea şi tot în apropiere de Urziceni, a avut loc un al doilea accident grav, soldat cu cinci răniţi.


Primul accident a avut loc într-o curbă extrem de periculoasă, de pe şoseaua cunoscută de către şoferi ca având o bandă şi jumătate pe fiecare sens. Potrivit martorilor, un microbuz care mergea cu viteză mare, a încercat să facă o depăşire. A pierdut însă controlul volanului şi a intrat pe contrasens.

„Cu un kilometru înainte de Urziceni, 700-800 m, într-o curbă, două maşini s-au lovit frontal. Una dintre ele s-a răsturnat. Pur şi simplu a zburat. S-a răsturnat şi am frânat la 50-100 m de această maşină. Cealaltă maşină cu care s-a lovit frontal a fost aruncată într-un şanţ”, a povestit Răzvan Ionescu, martor ocular.

Până să ajungă în şanţ, a doua maşină a acroşat alte 2 autoturisme. Carambolul în care au fost implicate în total patru maşini a făcut 15 victime. Una dintre ele nu a mai putut fi salvată de medici. Ceilalţi 14 răniţi au fost transportaţi la spitale din Ialomiţa şi din Capitală.

La doar două ore şi la câţiva kilometri distanţă, a avut loc duminică un alt accident, în urma căruia cinci oameni au fost răniţi uşor. Chiar şi aşa, pe şoseaua care leagă Capitala de Moldova s-au creat din nou cozi pe kilometri întregi.



Un accident de circulaţie în care au fost implicate patru autoturisme s-a produs, duminică, în judeţul Ialomiţa, autorităţile activând Planul Roşu de intervenţie. Din primele informaţii, în maşini erau 15 persoane, unele fiind încarcerate. Un om a murit, iar alți doi sunt foarte grav răniți.

Click pe foto pentru a vedea galeria de imagini.

ac1
ac1

ACTUALIZARE 17:30 - Cinci dintre victimele accidentului produs pe DN 2, în judeţul Ialomiţa, sunt aduse la spitale din Bucureşti, una dintre ele - o femeie aflată în stare gravă -, fiind preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la Spitalul Floreasca. Ceilalţi răniţi au fost transportaţi la spitalul din Urziceni

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), o femeie aflată în stare gravă a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Floreasca, alţi trei răniţi sunt duşi la Spitalul Pantelimon şi unul la Spitalul Colentina.

Ceilalţi nouă răniţi au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Urziceni.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Ialomiţa, Andreea Loghin, a declarat că primele informaţii de la locul accidentului arată că o maşină cu 8+1 locuri care făcea curse de transport persoane a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un autoturism, apoi a fost proiectată în alte două maşini.

ACTUALIZARE 16:05 - O persoană a decedat, alte 14 sunt rănite, dintre care două foarte grav. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa au precizat că în accident sunt implicate trei autoturisme şi un autovehicul de transport persoane cu nouă locuri. În total, în maşini se aflau 16 persoane. 

Şapte persoane au fost descarcerate, iar două au fost deja transportate la Spitalul din Urziceni. Elicopterul SMURD a ajuns la faţa locului, iar personalul acordă îngrijiri medicale răniţilor. 

 


Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) un accident rutier s-a produs în judeţul Ialomiţa, între Urziceni și Coșereni.

„Din primele informatii sunt implicate patru autoturisme, în care s-ar afla zece persoane. Mai multe persoane sunt încarcerate”, au precizat reprezentanţii IGSU.

ISU Ialomița a activat Planul Roșu de intervenţie, iar la faţa locului au fost alertate două echipaje de descarcarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor, o ambulanța SMURD, o autospecială pentru victime multiple și patru echipaje medicale SAJ.

De asemenea, s-a solicitat și un elicopter SMURD la fața locului.

Misiunea este în dinamică, forţele încercâd salvarea persoanelor implicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri