FOTO. Infirmierul care şi-a ucis iubita, iar apoi s-a sinucis în spital a lăsat două bilete de adio

Data publicării:
crima slatina

O crimă urmată de o sinucidere i-a şocat pe angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Un infirmier de la secţia de Psihiatrie şi-a ucis o colegă asistentă, apoi şi-a pus capăt zilelor. Anchetatorii au acum de răspuns la multe întrebări, mai ales că sinucigaşul a lăsat nu unul, ci două bilete de adio, din care reiese că plănuise atent cumplita faptă.

Gheorghe Ghenea a scris două scrisori de adio chiar înainte să intre în tură la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă din Slatina, unde era infirmier. Avea să fie ultima gardă şi pentru el, şi pentru Ramona, o asistentă cu zece ani mai tânără ca el. Cei doi aveau, se pare, o relaţie care dura de ceva vreme.

Anca Anuţa, prim -procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt: „Probabil pe fond de gelozie, A folosit un cuţit producându-i leziuni multiple în urma cărora aceasta a decedat, iar ulterior şi brancardierul s-a sinucis”.

Anchetatorii au găsit un bilet de adio în buzunarul hainelor de serviciu ale infirmierului. Acasă, rudele au găsit o altă scrisoare în care bărbatul susţine că victima sa, sprijinită de un presupus ofiţer sub acoperire de la DNA, i-ar fi cerut să ucidă un medic şi o asistentă de la spitalul în care lucra.

„Această jigodie nenorocită mi-a distrus viaţa. Era în cârdăşie cu omul în care am avut cea mai mare încredere, ofiţer sub acoperire de la DNA. M-a umilit în cel mai cumplit mod. Din această cauză am recurs la acest gest. Pentru mine era un calvar să mai trăiesc în halul ăsta. Trebuia să omor pe Mischie. Asta este doctoriţă în spitalul respectiv şi pe Alice care este asistentă, dacă nu reuşeau ei să-l bage pe el la puşcărie”, este un fragment din biletul de adio, citit de sora sinucigaşului.

Colegii de serviciu şi rudele sunt în stare de şoc.

Cătălin Rotea - manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina: „Ştiu de la colegii lor de tură că nu a fost declarată o relaţie personală între cei doi. Imaginile sunt şocante, într-adevăr. Şi acesta este şi unul dintre motivele pentru care am dispus, după ce personalul de pe tură a dat declaraţii domnului procuror, să meargă acasă, să fie înlocuit pentru că era vorba de colegii lor şi oamenii erau efectiv traumatizaţi.”

Constantin Naicu, naşul criminalului: „De ani eu îl ştiu perfecţiunea întruchipată. Respectuos, manierat, n-a bătut pe nimeni, nu deranja pe nimeni, nu jignea”

Femeia ucisă lucra din 2002 la Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Slatina, iar bărbatul fusese angajat infirmier aici în 1994. Ambii erau divorţaţi şi aveau câte doi copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri