FOTO Lanţ uman pentru pârtia Transalpina: 500 de persoane au protestat la Vidra faţă de întreruperea lucrărilor. Elena Udrea: „Eu am făcut un plan care se numeşte "mură-n gură"”

Data publicării:
vidra nondigi

Foto: Facebook.com/Transalpina.biz

Aproximativ 500 de persoane au organizat sâmbătă un protest inedit în staţiunea Vidra din judeţul Vâlcea: au creat un lanţ uman pe pârtia Transalpina, exprimându-şi nemulţumirea că lucrările la domeniul schiabil din zonă au fost oprite. Guvernul nu a mai alocat 8% din fondurile necesare finalizării proiectului.

Participanţii au urcat pe pârtia pe care au schiat iarna trecută, apoi au coborât sub forma unui lanţ uman. La final, unul dintre iniţiatorii protestului a dat foc, în mod simbolic, unei machete a staţiuni. „Este o investiţie finalizată în proporţie de 92%”, a explicat un membru al societăţii civile prezent la Vidra. „Mai avem puţin! Noi, specific românilor, ne înecăm la mal”, a adăgat acesta. „Cum poate aşa o lucrare s-o abandoneze cineva?”, se întreabă o protestatară.

Anul trecut am schiat aici. Au venit 60.000 de schiori în zona noastră, iar anul ăsta, în loc să avem continuare şi acest şantier să fie finalizat, totul este închis, în conservare, şi pârtia se pare că va rămâne închisă”, a declarat şi Denisa Pirnea, unul dintre organizatorii protestului.

Aceştia fac parte dintr-un grup de acţiune independent care doreşte să promoveze turismul în România. Acţiunea lor de sâmbătă este susţinută şi de autorităţile locale. „Susţin această formă de protest şi încercăm prin toate modalităţile posibile să atragem atenţia asupra acestui loc care are un potenţial extraordinar din punct de vedere turistic şi nu numai”, a arătat Geani Man, viceprimarul localităţii Voineasa.

Spre finalul protestului şi-a făcut apariţia şi Elena Udrea care, în perioada începerii lucrărilor la complexul turistic, îndeplinea funcţia de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. „Eu am făcut şi un plan care se numeşte planul "mură-n gură". Adică nu doar spun celor de la guvernare de azi: "terminaţi ce am început pentru că este nevoie de proiect", ci spun şi cum trebuie făcut. Să se aloce fonduri pentru a se finaliza acest proiect”, a spus fostul ministru.

Lucrările la domeniul schiabil Transalpina au început în septembrie 2011 şi sunt finalizate în proporţie de 92%. Are nouă kilometri de pârtie, o telegondolă cu 94 de cabine, două staţii de telescaun şi patru staţii de teleschi. Pentru ca lucarea să fie gata, mai este necesară amenajarea unui restaurant şi a unei parcări. Investiţia totală se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro.

FOTO. Iubitorii de schi au dat foc machetei Pârtiei Transalpina Ski, în mod simbolic. Sursa: domeniulschiabiltransalpina.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri