FOTO Locuitorii din Pungeşti nu abandonează lupta împotriva explorării gazelor de şist. Sâmbătă sunt aşteptaţi în Vaslui protestatari din toată ţara

Data publicării:
pungesti-1

Localnicii de la Pungeşti au petrecut încă o noapte sub cerul liber, refuzând să plece de pe câmpul pe care ar fi trebuit să înceapă lucrările de explorare a gazelor de şist. Chiar dacă reprezentanţii companiei Chevron au anunţat că suspendă operaţiunile şi au retras utilajele încă de joi dimineaţă, oamenii vor să se asigure că angajaţii companiei americane nu se vor întoarce.

La ora 6 dimineaţa, vineri, zeci de persoane erau încă pe câmpul de la Pungeşti. Oamenii spun că vor protesta până când Guvernul va da o lege care să interzică explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

Ei cer şi demisia primarului şi sunt hotărâţi să nu plece din zonă, de teamă că firma americană ar putea reveni la planul de explorare.

 

Oamenii comunică între ei pe reţelele de socializare şi vor să adune aici cât mai mulţi oponenţi ai fracturării hidraulice. Unii au venit din Bacău, Iaşi sau Constanţa. Şi-au adus corturi, saci de dormit, şi au primit mâncare caldă de la localnicii din satele învecinate.

Între timp, Consiliul Local din Pungeşti a votat împotriva explorării gazelor de şist, iar la propunerea mai multor consilieri, s-a decis organizarea unui referendum pe 24 noiembrie pentru ca populaţia să se pronunţe pe această temă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri