Sari la conținut

FOTO Protest în Bucureşti şi Sibiu. Sute de oameni au mărşăluit, în ploaie, spre Parlament şi CCR

Corupţia şi impunerea unui prag pentru abuzul în serviciu au scos, din nou, oamenii în stradă. Aproape 2000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, din Bucureşti. Manifestații au fost și în alte orașe din țară.

protest agerpres_10007203

FOTO: Agerpres

ACTUALIZARE 22.45. Protestul "Împreună salvăm ţara de corupţi" s-a încheiat duminică seara, la Piaţa Constituţiei, după aproape trei ore.

ACTUALIZARE 22.00. În ciuda ploii din Bucureşti, câteva sute de oameni au continuat să meargă în marş prin centrul Bucureştiului. Au ajuns la Parlament şi se îndreaptă spre sediul Curţii Constituţionale.

10

Galerie FOTO: Facebook Corupţia ucide şi INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

ACTUALIZARE 21.00. Oamenii au ieşit în stradă şi în alte mari oraşe ale tarii. La Sibiu, de exemplu, în Piaţa Mare, s-au strâns zeci de protestatari, nemulţumiţi de impunerea unui prag pentru cazurile de abuz în serviciu. Imaginile pe care le vedeţi în acest moment ne-au fost trimise de un telespectator Digi24.

ACTUALIZARE 20.30. Oamenii au plecat în marş spre Parlament şi apoi spre sediul Curţii Constituţionale.

ACTUALIZARE 20.00 Sunt peste 800 de oameni în Piaţa Victoriei.

Sunt persoane care continuă să iasă de la gurile de metrou sau vin de pe marile bulevarde.

Oamenii s-au organizat pe reţelele de socializare. 


3

Galerie FOTO: Facebook Corupţia ucide

Oamenii spun că sunt nemulţumiţi de ultimele decizii ale Curții Constituționale care: a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma "folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane" este constituțională; a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor”.

Totodată, oamenii sunt nemulţumiţi de noul premier, despre care spun că este „un om cu zero realizări.”

Protestatarii intenţionează să plece în marş din Piaţa Victoriei, pe traseul Bulevardul magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, cu oprire în faţa Curţii Constituţionale.

Pe aceeași temă