FOTO România a recepționat primele sisteme antiaeriene Patriot

Data actualizării: Data publicării:
patriot
Primele patru sisteme Patriot au fost recepționate de România. Foto: Angel Tîlvăr/ Facebook

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat, marți, la recepționarea primelor patru sisteme antiaeriene Patriot.

„Prin recepționarea primelor patru sisteme Patriot, România va deține o capabilitate antiaeriană de ultimă generație, complet integrabilă în sistemul NATO. Sistemele PATRIOT, cu posibilități testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, sunt deosebit de importante pentru țara noastră. Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României.

Militarii Regimentului 74 PATRIOT, pe care i-am întâlnit astăzi, se pregătesc constant, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în ţară, pe configurația specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanță și recepţie a sistemelor”, arată un mesaj al ministrului apărării, Angel Tîlvăr.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Primele echipamente ale sistemului de apărare antiaeriană Patriot au sosit în România în 2020. A urmat instruirea colectivă a echipajelor, cu asistență din partea militarilor SUA, în vederea formării deprinderilor de operare și mentenanță, respectiv perfecționării tehnicilor, tacticilor și procedurilor necesare utilizării sistemului, arăta MApN.

14 state membre sau partenere ale NATO, printre care şi România, au semnat în octombrie 2022 o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea comună de sisteme de apărare aeriană din categoria sistemelor Arrow 3 şi Patriot.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri