FOTO. Soldații români răniți în Afganistan după un atac kamikaze, vizitați de familii şi de ministrul Apărării

Data publicării:
MApn 1

Soldaţii români au fost răniţi după un atac kamikaze asupra convoiului din care făceau parte.

Fiind o vizită neanunțată, întâlnirea dintre Mircea Dușa și soldații români a fost cu atât mai emoționantă. Ministrul Apărării a fost însoțit de membrii familiei celor trei ofițeri.

(Ministrul Apărării, alături de sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu)

 

(Ministrul Apărării, alături de caporalul clasa a III-a Eugen Valentin Pătru şi sora sa)

(Ministrul Apărării, alături de caporalul clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi mama sa)

Ministrul Mircea Dușa îl va înainta în grad pe sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu şi va oferi Emblema de Merit în Slujba Păcii, clasa I, caporalilor clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru.

Cei trei au fost răniţi în 30 martie în urma unei exploziei unui dispozitiv improvizat. Atentatul a avut loc în provincia Zabul. 

Militarii erau într-o misiune de patrulare și se deplasau cu un transportor blindat pus la dispoziție de Armata americană.

Atunci, plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu şi-a pierdut viaţa.

(FOTO - Ministerul Apărării Naţionale)

Unui militar român i s-a amputat un braț 

Unul dintre militarii români răniţi în urmă cu aproape o lună în Afganistan a rămas fără o mână. Medicii americani l-au operat în cel mai mare spital al Statelor Unite din Europa, aflat în Germania, şi au fost nevoiţi să-i amputeze braţul stâng.  

Marius îşi îmbrăţişează mama după o lună petrecută în clinica americană din Landstuhl, Germania. Este norocos, spune el. Este cel mai uşor rănit dintre cei trei care sunt internaţi în spitalul militar american. La câteva saloane distanţă, camardul lui, Alin Marinescu, se bucură că este în viaţă. Mâna stângă i-a fost amputată.

Alin a ajuns în clinica americană din Germania la aproape o săptămână după atacul din Afganistan. Alături de el este şi Eugen Pătru. Militarul nu se poate ridica încă din patul de spital. Are probleme cu ambele picioare, dar acum este în faza de recuperare.

Vizita rudelor a fost o surpriză de sărbători făcută de Ministerul Apărării celor trei militari internaţi în Germania.

„Am dorit ca înainte de sărbători, familiile, părinții să fie alături de ei”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa.

65 de militari români răniţi în conflictele din Irak şI Afganistan au fost trataţi la clinica Landstuhl. Este cel mai mare spital militar american din Europa. 2500 de medici lucrează aici. În urmă cu aproape un an preşedintele Barack Obama îl vizita aici pe Florinel Enache, un alt militar român rănit într-un atac al insurgenţilor.

Cei trei soldați soldați români vizitați astăzi de ministrul Apărării au fost răniți pe 30 martie, când un atacator kamikaze aflat la volanul unei mașini încărcate cu explozibil a lovit convoiul militar românesc. Alți doi militari au fost răniți ușor, iar un al treilea a fost ucis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri