FOTO VIDEO A opta manifestaţie duminicală împotriva proiectului de la Roșia Montană a fost şi cea mai scurtă. Circa 5000 de oameni au participat la marşul de protest

Data publicării:
protest rosia 20 oct facebook rezistenta urbana 2

Foto: Facebook/Rezistența urbană

ACTUALIZARE ora 22:20 Piața Universității este acum goală, după ce în jurul orei 21:45 oamenii au început să plece. La Fântâna Km 0 se retrăseseră la ora 22:00 câteva zeci de persoane.

În cea de-a opta duminică consecutivă de proteste au participat în jur de 5000 de oameni, dar manifestaţia a fost şi cea mai scurtă din seria începută în luna octombrie.

ACTUALIZARE ora 22:00 Un protest față de exploatarea de la Roșia Montană a avut loc duminică și la Montreal.

ACTUALIZARE ora 21:45 Oamenii încep să părăsească Piaţa Universităţii, după ce au fost forţaţi de jandarmi să elibereze carosabilul. Traficul auto a fost reluat în jurul orei 21:30.

ACTUALIZARE ora 20:40 Manifestanții care au protestat în fața Palatului Parlamentului au revenit în Piața Universității. Nu s-au înregistrat incidente, iar prezența jandarmilor a fost discretă pe traseul marșului. În jurul orei 20:30, protestatarii au blocat din nou traficul.

ACTUALIZARE ora 20:05 Protestatarii revin în Piața Universității, blocând arterele rutiere pe care circulă dinspre Palatul Parlamentului.

ACTUALIZARE ora 19:10 Circa 4000-5000 de manifestanți au ajuns la Palatul Parlamentului, după ce s-au oprit în fața Academiei Române și au aplaudat poziția acestui for, care se opune exploatării de la Roșia Montană. Protestatarii vor înconjura Palatul Parlamenului, după care, cel mai probabil, se vor întoarce în Piața Universității. 

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Universității din București, de unde au pornit într-un marș de protest pe Bulevardul I.C. Brătianu, protestând față de exploatarea cu cianuri de la Roșia Montană. Este a opta săptămână în care au loc proteste față de acest proiect în Capitală și alte orașe ale țării.

Protestatari din toată ţara s-au aflat sâmbătă la Câmpeni, în județul Alba, pentru a manifesta împotriva proiectului de exploatare de la Roşia Montană. Printre ei au fost și peste 1000 de persoane care au venit din Bucureşti şi care au protestat până acum în Piaţa Universităţii din Capitală în semn de solidaritate. Manifestații în favoarea proiectului minier se desfășurau ieri, pe de altă parte, la Roșia Montană.

Proteste faţă de proiectul Roşia Montană au avut loc duminica trecută, pentru a șaptea săptămână consecutiv, şi în alte mari oraşe ale României. La Cluj-Napoca, aproximativ 3500 de persoane au protestat faţă de proiectul minier, în timp ce la Timişoara, circa 100 de opozanţi ai exploatării cu cianuri şi-au dat întâlnire în Piaţa Victoriei. La Iaşi, manifestanţii au sfidat chiar un ordin al primăriei, care a scos în afara legii orice miting pe durata hramului Cuvioasei Parascheva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri