FOTO & VIDEO. Exercițiu cu cel mai cunoscut elicopter militar american, în România

Data actualizării: Data publicării:
170308_BAZA_AERIANA_MK_EXERCITIU_ELICOPTERE_BLACK_HAWK_03_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

Antrenamente militare în paralel la Constanţa. În timp ce pe Marea Neagră e în plină desfăşurare un exerciţiu NATO, la baza de la Mihail Kogălniceanu începe astăzi o aplicaţie româno-americană, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. La exerciţiul de la Kogălniceanu participă celebrele elicoptere americane Black Hawk.

Elicoptere Black Hawk la baza Mihail Kogălniceanu. Foto: INQUAM PHOTOS / George Calin
Elicoptere Black Hawk la baza Mihail Kogălniceanu. Foto: INQUAM PHOTOS / George Calin

Fotografii: Inquam Photos / George Călin

La exercițiu au fost folosite trei elicoptere, iar un al patrulea a fost expus pentru jurnaliști. 25 de militari români au participat la antrenament, care s-a desfășurat atât la baza Mihail Kogălniceanu, cât și la poligonul de la Babadag.

Elicopterele UH60 Black Hawk au ajuns la finalul săptămânii trecute din Grecia, din Salonic.

Aparatele de zbor aparțin Regimentului 10 de aviație american, primul trimis în Europa de Est, parte din Operațiunea Atalntic Resolve.

Militarii americani și cei români au făcut mai multe tipuri de antrenamente, multe dintre ele de atac aerian, dar și cele specifice de recuperare a combatanților și a răniților de pe câmpul de luptă.

Black Hawk este cel mai popular elicopter din aviața americană, sute de unități sunt folosite de militarii din Statele Unite și reprezintă una dintre cele mai importante arme ale aviației americane încă din 1979, când a intrat în serviciul celei mai mari forțe militare din lume.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Surse: Digi24, Agerpres, MApN

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri