Sari la conținut

FOTO & VIDEO. Exercițiu cu cel mai cunoscut elicopter militar american, în România

Antrenamente militare în paralel la Constanţa. În timp ce pe Marea Neagră e în plină desfăşurare un exerciţiu NATO, la baza de la Mihail Kogălniceanu începe astăzi o aplicaţie româno-americană, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. La exerciţiul de la Kogălniceanu participă celebrele elicoptere americane Black Hawk.

8

Fotografii: Inquam Photos / George Călin

La exercițiu au fost folosite trei elicoptere, iar un al patrulea a fost expus pentru jurnaliști. 25 de militari români au participat la antrenament, care s-a desfășurat atât la baza Mihail Kogălniceanu, cât și la poligonul de la Babadag.

Elicopterele UH60 Black Hawk au ajuns la finalul săptămânii trecute din Grecia, din Salonic.

Aparatele de zbor aparțin Regimentului 10 de aviație american, primul trimis în Europa de Est, parte din Operațiunea Atalntic Resolve.

Militarii americani și cei români au făcut mai multe tipuri de antrenamente, multe dintre ele de atac aerian, dar și cele specifice de recuperare a combatanților și a răniților de pe câmpul de luptă.

Black Hawk este cel mai popular elicopter din aviața americană, sute de unități sunt folosite de militarii din Statele Unite și reprezintă una dintre cele mai importante arme ale aviației americane încă din 1979, când a intrat în serviciul celei mai mari forțe militare din lume.

Surse: Digi24, Agerpres, MApN