FOTO VIDEO. Grav accident pe Centura de Vest a Ploieștiului: cinci morți și 28 de răniți

Data publicării:
cadru-1
accident ploiesti 3
accident ploiesti 3

Citiți și Atenție la escroci. Cum au încercat infractorii să facă bani de pe urma accidentului de la Ploiești

Actualizare 14.06. Proprietarul autobuzului este audiat în aceste momente de polițiști. Anchetatorii verifică legalitatea transportului și actele autobuzului.

Patronul firmei de transport nu a dorit să stea de vorbă cu presa. Firma are un singur acționar și se află în insolvență de trei ani de zile. Printr-un contract atribuit de Consiliul Județean Prahova activează în domeniul transportului în comun în municipiul Ploiești din 2013. Contractul a fost încheiat pe cinci ani.

La Serviciul de Poliție Rutieră din IPJ Prahova de azi de dimineață, la câteva ore după accident, au început să vină martori, dar și navetiși care călătoreau cu acest autobuz pentru a da detalii despre condițiile de călătorie. 

Oamenii au reclamat condițiile în care călătoreau. Aceștia au precizat că de multe ori erau și 30 de persoane în plus față de numărul de pasageri permis, care călătoreau pe culoare și pe scări.

De asemenea, și șoferul basculantei s-a prezentat la audieri, dar nu a dorit să dea declarații. 


Actualizare 11:20: Prefectul de Prahova Rodica Paraschiv a precizat că cele cinci persoane decedate au fost identificate. 

Am declanșat planul roșu pentru că accidentul era major, care presupunea ca intervenția să fie din partea tuturor celor cu competența și depășea capacitatea de acțiune doar pentru ambulanță. E vorba de un accident nefericit care a implicat o cursă regulată care venea de la Mănești spre Ploiești și o basculantă. Cele cinci persoane decedate au fost identificate, este vorba despre patru bărbați și o femeie”, a declarat prefectul de prahiva Rodica Paraschiv.

De asemenea, Rodica Paraschiv a adăugat că 14 persoane au fost internate, cinci adulți și doi copii au fost externați, iar restul sunt încă la UPU și li se fac investigații.


Actualizare 11.10: În timp ce medicii şi pompierii salvau vieţi, şoferul autobasculantei dădea primele declaraţii.

„M-a lovit pur şi simplu, m-a lovit”, a spus șoferul autobasculantei.

„Din primele informaţii, pur şi simplu s-a trezit izbit de autocar. Nu a frânat absolut niciun metru şoferul autocarului, nu era ceaţă, dar era întuneric. Condiţiile de vizibilitate erau bune. Poate să fie vorba fie de defecţiune tehnică, fie de neatenţie”, a declarat un reprezentant al poliției.

Soțul unei victime a precizat că soția lui este în stare gravă. De asemenea, bărbatul a precizat că îl cunoștea pe șoferul autobuzului și nu a mai fost niciodată implicat în accidente. 

„Eram la serviciu, am auzit ambulanțele și mi-am dat seama că autobuzul cu care trebuia să mă întorc eu acasă nu a sosit. Am sunat un alt șofer. Da, îl cunoșteam (pe șoferul autobuzului), nu s-a mai întâmplat niciodată. Nu știu absolut nimic”, a spus bărbatul. 

„Ce știu e că este grav. Încă i se fac investigații, nu a putut să mi se dea nicio informație clară. Fac naveta de zece ani, nu s-a mai întâmplat niciodată”, a adăugat soțul victimei. 

De asemenea, accidentul scoate la iveală condiţiile în care se face transportul în comun pe raza judeţului Prahova.

„Se înghesuie lumea ca să intre în autobuz. Sunt vai de capul lor. Bagă un autobuz la cinci comune o dată. (Merg oamenii în picioare?) Bineînțeles. Înghesuți în picioare și vai de capul lor. Se circulă și în picioare, într-un hal fără de hal”, a reclamat un cetățean.

Autobuzul urmează să fie expertizat de autorităţi pentru a se stabili cu certitudine cauza accidentului. 


Actualizare 10:10. Declarații la Spitalul Județean Ploiești.

Andrei Ilinca, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean din Ploieşti, a declarat că la această unitate au fost aduși patru copii, de 15, de 16 și doi de 17 ani.

„În acest moment avem în sala de operaţie doi pacienți, unul cu traumatism toracic, al doilea cu traumatism abdominal”, a declarat Andrei Ilinca, adăugând că o persoană e în stare foarte gravă.


Actualizare 10:00. În acest accident puteau fi implicate mai multe persoane, în special elevi, potrivit unui telespectator Digi24.

Fiind ultima zi de școală din acest semestru, elevii nu s-au dus. Și eu dacă mă duceam azi la școală eram în mașină. Cu această mașină vin elevii la școală din Mănești, Băltița, Coada Izvorului și Cocorăștii Colț. Mereu în mașină stăteam înghesuiți, culoarul era plin”, ne-a transmis Mădălin, un elev de clasa a XII-a din Băltița, care astăzi a ales să nu mai meargă la școală.


Actualizare 9:20. Daniel Nicolae, manager Serviciul de Ambulanță Prahova, a declarat că din cele 28 de victime, trei sunt cu leziuni care pot pune viața în pericol. „Ultima e o femeie de 19 ani cu șoc traumatic și cu policontuzii, politraumatisme, cranio-cerebral, ale membrelor superioare și inferioare”, a precizat managerul SAJ Prahova.

Potrivit acestuia, printre cele cinci persoane decedate nu se află niciun copil.

Daniel Nicolae a mai spus că au adus la fața locului cât mai multe unități mobile, pentru ca evacuarea să fie cât mai rapidă, și astfel victimele să nu sufere de hipotermie.


Actualizare 9:15. 80 de oameni din structurile de intervenție au intervenit la acest accident. În urmă cu aproximativ 10-15 minute, o ultimă persoană – din păcate decedată – fost scoasă din autobuz și transportată la Institutul Medico-Legal din Ploiești.

Rude ale persoanelor rănite și decedate au ajuns la locul accidentului.

Oamenii din autobuz mergeau la serviciu, o cursă zilnică între Ploiești și Mănești.

Polițiști efectuează în continuare cercetări la fața locului. Sunt mai multe variante luate în calcul în privința cauzelor accidentului.

Marian Popescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova, a declarat că nu s-au observat urme de frânare.

28 de persoane rănite au fost transportate la Spitalul Județean Ploiești.

Șoferul autobasculantei e rănit ușor și dă declarații polițiștilor. „Pur și simplu s-a trezit izbit de autocarul din spate”, a declarat Marian Popescu.

„Informațiile sunt doar la nivel de ipoteze. Încercăm să le identificăm, poate fi vorba de defecțiune tehnică, neatenție. Condițiile de vizibilitate erau bune. Nu a fost ceață. Cifre de trafic rezonabile, carosabil umed, dar nu a frânat șoferul autocarului. Încă era întuneric. Nu are cauciucuri de iarnă autobuzul”, a mai declarat purtătorul de cuvânt IPJ Prahova.

Spitalul Județean Prahova face față situației, a declarat prefectul județului Prahova, Rodica Paraschiv, într-o intervenție telefonică la Digi24. În autobuz se aflau 33 de persoane, 32 de pasageri și șoferul.


Actualizare 8:35. Daniel Nicolae, manager Serviciul de Ambulanță Prahova, a declarat că sunt foarte multe cazuri de traumatisme fără fracturi – contuzii și plăgi minore.

„Din cei 26 de răniți, doi sunt conștienți parțial, asta înseamnă că răspund mai greu la solicitări. Nu am avut comatoși, să fie nevoie să se intervină important la locul evenimentului”, a menționat el.

Printre răniți se află și trei copii, de 9, de 14 și de 16 ani. „Sunt cu traumatism la nivelul coloanei toracice, cervicale, cu traumatism la nivelul feței. Niciunul nu are fracturi închise sau deschise. Sunt răni care trebuie investigate să nu cumva să aibă potențial de agravare”, a adăugat Daniel Nicolae.

În cazul celorlalți răniși, după evaluarea celor patru medici care au acordat îngrijiri la locul evenimentului, niciunul nu s-ar afla cu viața în pericol. „Sunt politraume, traumatisme la cap, abdominale”, a spus managerul SAJ Prahova.


Actualizare 8:15. Primele imagini de la accidentul de pe Centura de Vest a Ploieștiului. Echipele de intervenție au reușit să pună autobuzul din nou pe roți.

Circulația este oprită în continuare pe ambele sensuri, vă reamintim că polițiștii recomandă Centura de Est ca rută ocolitoare și, de asemenea, celor aflați în trafic în zonă li se recomandă să nu se aventureze în depășiri.

La această oră, la fața locului sunt un spital mobil, 8 echipaje SMURD, 14 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță, 2 mașini de descarcerare și 3 autospeciale de stingere.

Bogdan Oprița, coordonator SMURD, a declarat că dacă SAJ Prahova nu le-a solicitat ajutorul pentru evacuarea victimelor. Potrivit acestuia, 20 de persoane nu sunt în stare gravă, fiind doar policontuzionate. „Doar cele care au fost descarcerate sunt în stare mai gravă”, a menționat Bogdan Oprița.


Primele imagini de la accidentul de pe Centura de Vest a municipiului Ploiești. 


Actualizare 7:45. ISU Prahova a pus la dispoziţia rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

Actualizare 7:25. Cinci persoane au murit în urma accidentului de pe centura ocolitoare a municipiului Ploiești. Alți 25 de pasageri sunt răniți, printre ei fiind și trei copii.

Paul Ulieru, comisar șef Infotrafic, recomandă ca rută ocolitoare Centura de Est a Ploieștiului. Conform primelor informaţii, autobuzul a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteză redusă.

Polițiștii mai recomandă șoferilor să rămână în coloană și să nu se aventureze în depășiri.

Daniel Nicolae, managerul Serviciului de Ambulanță Prahova, a declarat pentru Digi24 că la fața locului a fost mobilizat tot dispozitivul aflat în program și a fost suplimentat cu încă patru ambulanțe.

„În momentul de față avem 23 de ambulanțe, 15 de la Serviciului Județean de Ambulanță, între care trei cu medic, și restul de la ISU. Este nevoie de o asemenea desfășurare de forțe pentru că sunt mulți politraumatizați”, a precizat el.

La această oră o singură persoană mai este de descarcerat, în viață.

Toate persoanele de autocar au fost preluate de ambulanțe.

Cea mai apropiată unitate sanitară este la 8 kilometri, Spitalul Județean din Ploiești. „În funcție de leziunile pe care le au, unii vor rămâne aici, iar ceilalți, dacă depășește capacitatea de răspuns a spitalului, vor fi transportați către București”, a precizat Daniel Nicolae.


Grav accident de circulație pe Centura de Vest a Ploieștului, în zona localității Strejnicu. O basculantă a intrat într-un autobuz de persoane în această dimineață.

ISU Prahova a instituit planul roșu de intervenție la nivel județean. La fața locului intervin 12 echipaje de intervenție, dintre care patru echipaje de descarcerare, o ambulanță de terapie intensivă și șapte ambulanțe SMURD.

Din primele informații, numărul victimelor este de 30 de persoane. Patru oameni și-au pierdut viața.

Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova, a precizat la Digi24 că se intervine la această oră pentru descarcerarea a șapte persoane și acordarea primului ajutor victimelor.

Planul roșu la nivel județean se pune în aplicare în cazul unui accident grav cu mai mult de cinci victime.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului.

Circulația în zonă se desfășoară cu dificultate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri