FOTO VIDEO. Pas de defilare în noroi. 2.000 de militari au făcut repetiţie pentru parada de 1 Decembrie

Data publicării:
repetitie parada 6-1

 

Câteva mişcări de încălzire, un ceai fierbinte şi soldaţii chemaţi din toată ţara să defileze de 1 Decembrie la Bucureşti au fost gata de repetiţii.

Rând pe rând au intrat în pluton şi au încercat să se sincronizeze cu colegii pe care îi vedeau pentru prima dată.

Repetiţia pentru parada de Ziua Naţională s-a bazat pe improvizaţii şi pe lupta cu un inamic neprevăzut - noroiul din poligonul militar. A fost duşman şi pentru paşii de defilare şi pentru şenilele tancurilor. Iar pentru ca tanchiştii să aibă dimensiunea Arcului de Triumf pe sub care vor trece la defilare, comandaţii au fixat în pământ două bare de fier.

Superiorii nu au iertat nicio greşeală.

Pentru prima oară de când se organizează parada militară de 1 Decembrie, au fost invitaţi să defileze şi soldaţi turci, francezi, polonezi şi americani. Şi ei au făcut astăzi instrucţie, cot la cot cu românii.

Dacă în Bucureşti militarii au repetat de zor, la Alba Iulia, doar autorităţile locale şi hotelierii s-au pregătit pentru Ziua Naţională. Steagurile flutură deja iar camerele pensiunilor sunt pregătite pentru turiştii care vor să meargă în oraşul Unirii, de 1 Decembrie.

Pentru al doilea an la rând, Guvernul renunţă la parada militară de la Alba Iulia, pe motiv că nu sunt bani.

Pregătirile pentru parada militara dedicată Zilei Naţionale dau peste cap traficul în nordul Capitalei

Repetiţiile generale, care se desfăşoară mâine impun restricţii de circulaţie pe Şoseaua Kiseleff. Între orele 5.00 şi 9.00 dimineaţa, şoferii vor putea circula doar pe două benzi pe sens.

După ora 9.00 însă, Şoseaua Kiseleff va fi închisă. Timp de cinci ore, nu se va circula între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, pentru a face loc repetiţiei militarilor.

Vor fi închise, pe anumite porţiuni, şi arterele adiacente. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să evite aceste zone şi să folosească rutele ocolitoare.

Restricţiile vor fi valabile şi duminică, atunci când va avea loc parada de Ziua Naţională a României.

(FOTO - Facebook Ministerul Apărării Naţionale)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri