FOTO. Vopsea roșie turnată în fața Ministerului Sănătății de protestatari

Data publicării:
protest MS-1

Foto: Sidonia Bogdan

La fața locului au venit repede jandarmii și au negociat cu protestatarii.

Trei dintre protestatari ar fi lideri ai asociației „Miliția Spirituală”. Sunt oameni care au făcut Facultatea de Istorie și Facultatea de Filosofie și care spun că protestează față de modul în care autoritățile au gestionat scandalul Hexi Pharma, companie care e acuzată că a diluat ani la rând dezinfectanții pe care îi livrează în majoritatea spitalelor din România.

Foto: Sidonia Bogdan

Protestatarii mai spun că vor să atragă atenția că nu au încredere în analizele făcute de Ministerul Sănătății și cer demisia celor care s-au ocupat de acest caz. Ei mai cer măsuri urgente, pentru că spun că nu se simt în siguranță în spitalele din România.

Foto: Sidonia Bogdan

Discuție protestar-jandarm:

- Dumneavoastră, văzând ce se întâmplă aici, credeţi că este nevoie să se meargă la secţie?

- Depinde. (...) Doina, mai poți aduce un pic de apă, te rog frumos?

- Vă rog frumos, nu mai întindeţi chestia asta. Aţi întins-o din partea aia în partea ailaltă.


E un protest împotriva Ministerului Sănătății, față de modul în care au gestionat problema dezinfectanților din spitale și modul în care au acționat, de fapt, după declanșarea scandalului. Nu avem încredere în controlul pe care ministerul l-a făcut. Vrem un nou control, real, și ca organele de cercetare penală să facă lumină în această poveste (...) E crima pe care au comis-o în cei nouă ani de contracte Hexi Pharma cu Ministerul Sănătății. E sângele vărsat în toți acești ani”, a declarat Mihail Bumbeș, protestatar, membru în organizația „Miliția Spirituală”.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri