Sari la conținut

FOTO&VIDEO. Victor Ponta se află în Arabia Saudită

Victor Ponta, primit de regele

Salman Bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite FOTO: gov.ro

Anul 2015 marchează împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ‎România‬ şi Arabia Saudită, precizează premierul Victor Ponta pe Facebook.

Întrevederea cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud.

Posted by Victor Ponta on Thursday, April 30, 2015

Premierul Victor Ponta a fost primit pe aeroportul din Riyad de ministrul comerțului și industriei, Tawfig Fawzan Alrabiah FOTO: gov.ro

Șeful Guvernului se va afla până în 5 mai într-un turneu în ţările arabe din Golf, vizitând Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

Primirea oficială la Riad, Arabia Saudită. Anul 2015 marchează împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre #România şi Arabia Saudită.

Posted by Victor Ponta on Thursday, April 30, 2015


Primul-ministru este însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun, și de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României. De asemenea, este însoțit și de o delegație a Parlamentului României.

FOTO: gov.ro

Principalele obiective ale acestui turneu sunt dinamizarea dialogului politico-diplomatic, aprofundarea relaţiilor economice și diversificarea dialogului sectorial, precizează Guvernul.

Turneul reprezintă o etapă importantă în planul relaţiilor bilaterale cu toate cele patru state, fiind prima vizită a unui prim-ministru român, de la stabilirea relaţiilor diplomatice, în Qatar şi Arabia Saudită, prima vizită la nivel de prim-ministru în ultimii 24 ani în Emiratele Arabe Unite (ultima vizită a avut loc în mai 1991) şi în ultimii 12 ani în Kuweit (ultima vizită a avut loc în iunie 2003).
În cadrul întâlnirilor vor fi abordate și teme privind evoluţiile de securitate din regiune, menționează un comunicat al Guvernului