FOTO&VIDEO. Victor Ponta se află în Arabia Saudită

Data publicării:
ponta rege saudit-1

Victor Ponta, primit de regele

Salman Bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite FOTO: gov.ro

Anul 2015 marchează împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ‎România‬ şi Arabia Saudită, precizează premierul Victor Ponta pe Facebook.

Întrevederea cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud.

Posted by Victor Ponta on Thursday, April 30, 2015

Premierul Victor Ponta a fost primit pe aeroportul din Riyad de ministrul comerțului și industriei, Tawfig Fawzan Alrabiah FOTO: gov.ro

Șeful Guvernului se va afla până în 5 mai într-un turneu în ţările arabe din Golf, vizitând Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

Primirea oficială la Riad, Arabia Saudită. Anul 2015 marchează împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre #România şi Arabia Saudită.

Posted by Victor Ponta on Thursday, April 30, 2015


Primul-ministru este însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun, și de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României. De asemenea, este însoțit și de o delegație a Parlamentului României.

FOTO: gov.ro

Principalele obiective ale acestui turneu sunt dinamizarea dialogului politico-diplomatic, aprofundarea relaţiilor economice și diversificarea dialogului sectorial, precizează Guvernul.

Turneul reprezintă o etapă importantă în planul relaţiilor bilaterale cu toate cele patru state, fiind prima vizită a unui prim-ministru român, de la stabilirea relaţiilor diplomatice, în Qatar şi Arabia Saudită, prima vizită la nivel de prim-ministru în ultimii 24 ani în Emiratele Arabe Unite (ultima vizită a avut loc în mai 1991) şi în ultimii 12 ani în Kuweit (ultima vizită a avut loc în iunie 2003).
În cadrul întâlnirilor vor fi abordate și teme privind evoluţiile de securitate din regiune, menționează un comunicat al Guvernului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri