Fraţii Cămătaru a fost reținuţi. Procurorii susțin că au destrămat clanurile „Sportivii” și „Cămătarii"

Data publicării:
2202sile-51041

ACTUALIZARE 23.17. Nuţu Cămătaru a fost şi el reţinut de către procurorii DIICOT pentru 24 de ore, fiind dus în arestul poliţiei. Urmează ca pe numele său să se înainteze magistraţilor Tribunalului Bucureşti propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În total, procurorii DIICOT au emis 22 de ordonanţe de reţinere.

ACTUALIZARE 16.40.Sile Cămătaru, alături de alte 66 de persoane, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și de cămătărie. Ancheta se desfășoară pe două paliere: unul legat de conflictele pe care le-au avut în ultimii ani Clanul Sportivilor și Clanul Cămătarilor, și altul despre cămătărie.

Aceste grupări au fost monitorizate din 2008 și procurorii susțin că au reușit să elimine două dintre cele mai periculoase clanuri din Capitală.

_____________________________

Anchetatorii au făcut 115 percheziții la lideri şi membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, într-un dosar de tentativă de omor, lipsire de libertate şi şantaj. 80 de suspecţi, printre care Sile şi Nuţu Cămătaru, vor fi duşi la audieri. Unul dintre cei vizaţi de ancheta procurorilor este şi Florian Puiu, consilier local la Primăria Sectorului 4, despre care presa a relatat că ar avea legături cu clanul „Sportivilor”.

Florian Puiu este consilier local la Primăria Sectorului 4, din vara anului trecut, iar numele său este legat de arestarea primarilor din Jilava ș Snagov, pe care i-ar fi denunța la DNA.

Potrivit declarației de avere, Florin Puiu deține sute de hectare de teren arabil, două vile în Capitală, două apartamente, două automobile de lux și ceasuri și bijuterii în valoare de 250.000 de euro.

În casele interlopilor au fost găsite sume importante de bani, fiind vorba de aproximativ un miliard și jumătate de lei vechi.

În plus, anchetatorii au găsit cantități mici de cocaină, un kilogram de aur, arme de foc și arme albe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri