Frații Mararu riscă 25 de ani de închisoare pentru tentativă de omor

Data publicării:
crima

Ancheta în cazul lor s-a încheiat, iar dosarul va fi trimis în instanţă. Presupusul asasin plătit de cei doi ca să-l împuşte pe rivalul lor, Puiu Mironescu, a greşit ţinta şi, din fericire, victima sa a supravieţuit. Dar Mironescu nu a întârziat să-şi plănuiască vendeta, sub forma unui alt atentat, de această dată cu bombă.

Doi cunoscuți interlopi, un presupus ucigaş plătit, un arsenal de arme semiautomate şi o tintă. Sunt personajele şi recuzita unui scenariu ca de Hollywood. Regizorii, spun procurorii, ar fi fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu.

Bărbatul angajat de ei ca să apese pe trăgaci se numeşte Vitalie Proca, un basarabean cu antecedente penale pentru omor. Misiunea lui ar fi fost să îl împuşte pe Puiu Mironescu, rivalul declarat al fraţilor Mararu. Iar anul trecut, basarabeanul ar fi trecut şi la fapte. În cartierul bucureştean Vitan, un tânăr era ciuruit în maşina sa, aflată într-o parcare întunecată. Însă victima nu era Mironescu, ci un bărbat care locuia în acelaşi cartier şi care avea acelaşi model de maşină cu ţinta desemnată de interlopi.

Tânărul a scăpat cu viaţă, iar poliţiştii au intrat in alertă. Suspectul a fost identificat, iar două luni mai târziu era prins, la Moscova.

Ancheta a descoperit că basarabeanul era urmărit şi în Regatul Unit, unde ar fi încercat să-l ucidă pe un bancher de origine rusă, Gherman Gorbunţov. Proca a tras tot încărcătorul în victimă, însă bancherul a supravieţuit.

Basarabeanul Ion Druţă ar fi tocmit asasinul pentru atacul din Vitan. Druţă este şi el arestat, la Chișinău.

Riposta interlopului vizat de atentatul din Vitan a venit imediat, spun procurorii. Puiu Mironescu ar fi angajat cinci indivizi care să-l ucidă pe Bogdan Mararu, iniţiatorul complotului. Atentatorii ar fi pus o bombă sub maşina interlopului nemţean. Dispozitivul a fost descoperit şi dezamorsat la timp, iar Mironescu a fost trimis în judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri