Fraţii Micula scot la vânzare două hoteluri-simbol din Olimp

Data publicării:
hotel slatina 1

Două dintre hotelurile- simbol ale staţiunii Olimp în perioada comunistă -Slatina şi Craiova- au fost cumpărate în 2003 de fraţii Micula, în urma unor licitaţii organizate de Ministerul Turismului. Hotelul Slatina are 225 de camere, piscină în aer liber şi se întinde pe aproape două hectare. Hotelul Craiova este ceva mai mic, are 163 de camere duble şi 5.000 de metri pătraţi de teren. În ultimii 12 ani hotelurile au rămas neschimbate, nu s-au făcut modernizări importante şi au tot două stele. Aflate la malul mării şi chiar în centrul staţiunii, cele două hoteluri ar putea avea la finalul lunii ianuarie un nou proprietar.

O evaluare făcută la cererea firmei care deţine hotelurile arată că preţul minim cu care pot fi vândute cele două domenii de la malul mării este 6 milioane de euro. Agenţii imobiliari spun că este prea mult.

Ciprian Agache, evaluator / agent imobiliar: „După părerea mea, maxim 4 milioane de euro, ţinând cont că preţul terenului în zonă, la suprafeţe aşa mai mari este undeva în jur de 60 de euro pe metru.”

Relu Căpraru, agent de turism: „Nu au fost făcute investiţii de foarte mult timp în ele, iar pentru staţiunea Olimp ar însemna încă un efort în plus.”

În ultimii ani, nicunul dintre cele 12 hoteluri deţinute pe litoral de fraţii Micula nu au avut profit, arată un raport oficial al Autorităţii de Supraveghere Financiară,

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: „În 2014, hotelul Slatina a avut pierderi de 250.000 de lei. De altfel, toate hotelurile deţinute de fraţii Micula în Neptun-Olimp au înregistrat pierderi de 1,7 milioane de lei”.

Slatina şi Craiova sunt în această perioadă în conservare. Cu toate că sunt vechi, au pereţi scorojiţi şi buruieni la intrări, hotelierii cred că investiţia ar fi profitabilă.

Nicolae Moroianu, preşedintele Patronatului Neptun-Olimp: „În urmă cu mulţi ani am discutat cu unul din fraţii Micula şi mi-a cerut sfatul şi i-am zis să investească în aceste două hoteluri, tocmai din cauză că s-ar crea un pol puternic de hoteluri renovate.”

Fraţii Micula nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri