Frizeria tricoloră. Un bărbat din Roman și-a vopsit frizeria în culorile drapelului

Data publicării:
frizerie

Povestea frizeriei în trei culori începe cu un incident. Gheorghe Sârcu a ridicat în fața casei un drapel uriaș, dar nu a apucat să se bucure de el.

„A doua zi dimineaţă nu am mai găsit drapelul, a dispărut. Mirarea a fost că nu am fost sancţionat. Şi după aceea, m-am gândit atunci că dacă eu vospesc unitatea mea în culorile drapelului, atunci nu are cine să-mi mai fure”, spune frizerul.

Aşa a apărut prima şi singura frizerie tricoloră din România. Atraşi de tricolorul cât casa, la propriu, localnicii din Roman sunt clienţi fideli ai frizeriei domnului Sârcu.

Clienţii au şanse mari să îl găsească la datorie încă mult timp de acum înainte. Frizerul nu se gândeşte să se retragă. Este în breaslă de peste patru decenii şi îşi iubeşte meseria pe care şi-o face şi acum cu foarfeca şi briciul. Are doi copii care au plecat în străinătate, dar el nu se vede trăind departe de România.

„Chiar în condiţiile în care noi trăim aici cu diferite probleme, nu aş părăsi țara, sunt mândru că sunt român, dacă aici m-am născut trebuie să acceptam condiţiile. Sunt alţii care o duc mult mai rău ca noi. Mă mândresc, iubesc şi sunt patriot. Sunt român şi iubesc culorile respective”, mărturisește Gheorghe Sârcu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri