Fuga de flagrant delict în România, scene parcă desprinse din filmele de comedie

Data publicării:
MITA CATUSE BANI 22-1

Unii dintre cei pe care i-au urmărit au aruncat banii din maşină, au cerut şerveţele pentru a şterge amprentele de pe geanta cu mită şi chiar au încercat să scape de anchetatori aruncându-se în apă.

Toate acestea în speranţa că vor scăpa de arest! Printre protagoniştii metodelor inedite de dezvinovăţire - şeful Consiliului Judeţean Arad, arestat pentru trafic de influenţă, un executor judecătoresc acuzat că şi-a şantajat o colegă de breaslă, dar şi un fost deputat care şi-a şi executat pedeapsa la care a fost condamnat definitiv.

Şeful Consiliului Judeţean Arad a ajuns în cătuşe, deşi agenda sa pentru ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute era alta - trebuia să discute cu un om de afaceri şi să meargă la o şedinţă.

Nicolae Ioţcu nu a mai ajuns la şedinţa Consiliului Judeţean. A fost oprit în drum de procurorii anticorupţie, care îl monitorizau de mai multă vreme şi filmaseră momentul în care primise o parte din mită - 10 mii de euro. A încercat să scape de proba care îl incrimina aruncând banii pe capota maşinii.

O altă cale de scăpare a ales un executor judecătoresc recent trimis în judecată pentru că şi-ar fi şantajat o colegă de breaslă cu un denunţ la DNA. Înregistrările din timpul flagrantului arată că bărbatul se ferea să pună direct mâna pe bani, cerând şerveţele chiar de la intermediarul care îi înmânase cei 70 de mii de euro.

Iată un fragment din interceptările DNA:

Executor judecătoresc: „Îţi dau cuvântul meu de onoare că nu ne mai vedem, nu ne mai auzim!”
Intermediar: „Jură-te că-mi trimiţi alea!”
Executor judecătoresc: „Jură-te că nu mi-ai făcut nicio surpriză!”
Intermediar: „Vreau să te uiţi la ei, sunt în lei! Doar în lei.”
Executor judecătoresc: „Eu nu pun mâna pe... Ai un şerveţel?”

În decembrie 2013, fostul deputat Gheorghe Coman era personajul central al unei acţiuni similare. Numai că, în momentul în care a înţeles că este personaj de flagrant, fostul parlamentar a fugit, lovind cu maşina autoturismul în care erau anchetatorii. Între timp, a fost judecat, condamnat şi a şi executat pedeapsa.

Un alt episod inedit s-a consumat atunci când un ofiţer de poliţie din Constanţa a încercat să scape de flagrant în apa Mării Negre.

Poliţistul s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis. L-a invitat pe barca sa, însă imediat ce a primit cei 3.000 de euro ceruţi pentru a închide un dosar penal, au intervenit procurorii. Ca să scape de anchetatori, poliţistul s-a aruncat în apă, cu tot cu bani.

Oamenii legii l-au scos din apă şi i-au găsit banii în buzunar. Acum bărbatul este cercetat în stare de arest. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri