FURTUNĂ DE ZĂPADĂ ÎN SUA. Mii de zboruri anulate, milioane de persoane afectate

Data publicării:
9 2002furtun 20yapada-48550

Situaţia cea mai dificilă este în statul Massachusetts, unde stratul de zăpadă ar putea depăşi un metru. Guvernatorul a declarat starea de urgenţă şi 6.000 de soldaţi de la Garda Naţională au fost mobilizaţi pentru a interveni. Traficul rutier a fost interzis pe toate drumurile din stat, iar cei care încalcă restricţia pot ajunge la închisoare.

„În perioadele cu căderi mari de zăpadă, ne aşteptăm ca stratul că crească cu 5-8 centimetri în fiecare oră, ceea ce face condiţiile extrem de periculoase”, spune Deval Patrick, guvernatorul statului Massachusetts.

În statele New York şi New Jersey, peste 4.500 de zboruri au fost anulate. Cele mai mari aeroporturi din regiune au fost închise. Ninsoarea şi vântul puternic au redus vizibilitatea aproape la zero.

Citiţi şi

SUA se pregătesc pentru cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 35 de ani

În orice caz nu va fi un uragan Sandy. Dar asta nu înseamnă că nu puteţi fi rău răniţi sau ucişi dacă nu aveți grijă. Și ajutați-i pe ceilalți”, a avertizat Michael Bloomberg, primarul din New York.

Ultima dată, nord-estul Statelor Unite a fost afectat de o de furtună la fel de puternică în 1978. Atunci, stratul de zăpadă a atins aproape un metru, iar activitatea economică a fost grav perturbată. Aproape 100 de oameni au murit, iar peste 4.000 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri