Gabriel Oprea neagă acuzaţiile: Mă deplasam în scop profesional. Nu am văzut accidentul 

Data publicării:
gabriel oprea 26 10 2015 foto facebook politia romana

"Ca urmare a solicitării preşedintelui aş vrea să fac o scurtă declaraţie, care nu se referă la aspectele anchetei penale.

În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ce spunem nu poate mângâia o familie care trece printr-o astfel de dramă.

Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declaraţii publice după accident sau înaintea înmormântării.

Poliţia Capitalei a oferit informaţii despre detalii operative.

În ce mă priveşte am ales să fiu alături de familia lui B. Gigină, să prezint condoleanţe, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii. Am ales să mă sigur că familia lui Bogdan Gigină ştie cât de mult regret pierderea acestuia.

MAI, prin structurile subordonate, pune la dispoziţia Parchetului cu promptitudine toate informaţiile solicitate.

Accidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări în scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispoziţia Parchetului.

La un moment dat coloana s-a oprit, nu am ştiut de ce, nu am văzut accidentul, nu am ştiut că a fost vorba despre un accident. Am văzut doar maşina din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti alergând. Unul ne-a făcut semn să continuăm deplasarea şi maşina mea a pornit de pe loc. Maşina de Poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. Abia după ce am depăşit locul accidentului, am aflat ce s-a aflat.

Am solicitat echipajului SMURD să fiu permanent informat.

SMURD a ajuns în 3 minute şi jumătate.

Am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru salvarea vieţii lui Bogdan. În ceea ce mă priveşte, speculaţiile conform cărora aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că sunt complect nefondate.

Voi continua să îmi fac datoria, mă voi bate ca întotdeauna pentru drepturile lor.

Transmit regretul şi compasiunea mea familia lui Bogdan. Cum nimeni nu e mai presus de viaţă, nimeni nu e mai presus de lege", a declarat Gabriel Oprea.



Declaraţia de presă va fi făcută la sediul MAI.

Ministerul de Interne a transmis ieri un comunicat în care a menţionat că, potrivit legii, „reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne nu pot face declarații publice sau prezenta detalii până la finalizarea anchetei”.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele și împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege. Conform prevederilor legale, MAI şi reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice sau prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

Ministerul Afacerilor Interne respectă întocmai prevederile legale și acordă sprijin activ tuturor instituţiilor abilitate să soluţioneze această cauză”, se arăta în comunicatul MAI.

Citiţi și:

Obiceiurile vicepremierului. Noi mărturii: coloană oficială, la meci și la mănăstire

Noi dezvăluiri în cazul Gabriel Oprea. Autoritățile tac, oamenii vorbesc

Polițist mort în coloana oficială | O tragedie, multe întrebări și niciun răspuns

Mărturii șocante despre accidentul polițistului din coloana lui Gabriel Oprea

Cazul poliţistului decedat | Demisia în locul tăcerii

Cristian Tudor Popescu: Polițistul a murit pentru „interesul național”

C.T. Popescu: „Și polițistul a zis: Hop! Oprea! Ia să mă duc eu să-i fac puțină escortă!”

Gabriel Oprea, apărat de un lider de sindicat: „Nimeni nu l-a obligat pe agent să urce pe motocicletă!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri