GALAȚI. Mașinile instituțiilor publice merg pe o stradă închisă traficului

Data publicării:
jeep strada

În imagini se observă cum două maşini care aparţin Poliţiei de Frontieră Galaţi trec razant pe lângă doi copii de pe trotuar. Bunica celor mici îi fereşte în ultima clipă.

„Eu eram cu copiii aici, copiii ăştia doi, şi m-am dat la o parte să nu dea peste noi, că ştiam că nu-i voie aici. Când i-am văzut că vin pe trotuar, m-am dat la o parte, m-am speriat chiar”, spune Estera Ignat.

Deşi strada a fost închisă circulaţiei din cauza pericolului de surpare, maşinile trec zilnic pe acolo. Nu mai puţin de 10 vehicule au ignorat barierele şi semnele de circulaţie cât timp a stat în zonă echipa Digi24.

Primăria este administratorul drumului şi cea care a impus restricţiile, dar chiar şi angajaţii societăţilor din subordinea sa îngroaşă numărul contravenienţilor. Superiorii le găsesc scuze.

„ADP-ul a cules materialul lemnos de la toaletarea copacilor chiar din zona accidentată”, afirmă Silviu Bacalum, director în Primăria Galați.

Poliţia locală, instituţia care ar trebui să nu permită accesul maşinilor în zonă, susţine că nu are suficient personal.

Poliţiştii de la Rutieră, poate cei mai îndreptăţiţi să se ocupe de această situaţie, spun că nu se pot implica. Motivul? Fiind un drum închis circulaţiei publice, siguranţa în zonă cade în responsabilitatea administratorului - Primăria.

Totuşi, poliţia îi va sancţiona cu două până la şase puncte de penalizare pe şoferii suprinşi în imagini de Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri