GALERIE FOTO. Noile uniforme pentru piloții și însoțitorii de zbor de la TAROM 

Data publicării:
tarom 1 1

Schiţele lui Cătălin Botezatu i-au cucerit în 2013 pe şefii de atunci ai TAROM. Designerul a concurat cu alţi 30 de creatori de modă pentru a redesena uniformele piloţilor şi ale însoţitoarelor de bord ale companiei aeriene a României.

Este o muncă de multe, multe luni în care s-au făcut peste 800 de schiţe. S-au ales nişte culori rafinate, elegante, o combinaţie de galben cu bleumarin închis. Sunt materiale...Fibră naturală şi special făcute pentru că dacă nu ştiţi în cazul lor aceste materiale trebuie să nu ia foc”, a spus Cătălin Botezatu.

TAROM a lansat licitaţia pentru realizarea efectivă a uniformelor abia un an mai târziu. Acum, într-un final, sunt gata.

Procesul de achiziţie a fost unul destul de laborios. Este adevărat că am reuşit cu oarecare întârzire faţă de ceea ce ne propusesem să reînnoim uniformele”, a declarat directorul interimar al TAROM, Gabriel Stroe.

Astăzi stewardesele şi piloţii le-au îmbrăcat pentru prima oară, special pentru a le prezenta.

„Uniforma trebuie să fie standard. Doar de mici accente, mici diferenţe cum ar fi nuanţa de galben, care este o noutate, şi în plus rochiţa şi toca sunt readuse. Nu le-am mai avut de mult în companie”, a spus șeful de cabină Manuela Flodor.

Singurul element care se deosebeşte de vechea uniformă sunt aceste două seturi de nasturi. Pentru noi contează mai puţin. Noi mai mult ne preocupăm de siguranţa zborului”, a spus comandantul Andrei Ana.

tarom 1
tarom 1

Pasagerii companiei aeriene le vor putea admira în avioanele TAROM de la începutul lunii viitoare. Vechile uniforme, pe bleumarin, erau din 2010. Costurile pe care TAROM le va suporta pentru a împrospăta imaginea piloţilor şi însoţitorilor de zbor rămân însă un mister: compania aeriană nu a oferit informaţii în acest sens.

TAROM a schimbat din septembrie şi meniul pe care îl serveşte pasagerilor.

Compania TAROM a încheiat anul trecut cu pierderi de 41 de milioane de lei, iar în prezent Guvernul caută un nou manager general, procesul de selecţie fiind în plină desfăşurare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri