Sari la conținut

FOTO, VIDEO | Protest-record în Sibiu, în fața sediului PSD. Jandarmii au legitimat protestatarii

Protestul mut iniţiat de un grup de tineri faţă de modificările aduse legilor Justiţiei a continuat şi pe parcursul nopţii in fata sediului PSD Sibiu. Protestatarii s-au organizat pe o reţea de socializare şi şi-au propus să rămână acolo atât timp cât va fi nevoie. Tinerii au venit pregătiţi cu pancarte, lanterne, ceai şi au stat până au fost înlocuiţi de alţi protestatari. Manifestanţii spun că vor o justiţie independentă. În timpul nopţii au fost în faţa sediului PSD aproximativ 30 de persoane.

14

ACTUALIZARE - 12:50 - Peste o sută de persoane au participat, marţi, la ora prânzului, la un flashmob în faţa sediului PSD Sibiu, marcând împlinirea a 24 de ore de la debutul protestului mut. Manifestanţii sunt decişi să protesteze în continuare şi-i cheamă alături de ei pe toţi cei nemulţumiţi de activitatea Guvernului şi de modul în care sunt modificate legile justiţiei.

Participanții la protestul din fața sediului PSD au anunțat că au obținut de la autoritățile locale autorizație de a manifesta. „La Sibiu protestăm cu răbdare, idei și mai nou... cu voie. Mulțumim Primăriei Sibiu, Jandarmeriei, Poliției locale și Parohiei Evanghelice pentru înțelegere și suport! Protestul e acum autorizat. Așa arată o comunitate unită”, anunță aceștia pe pagina de Facebook.

ACTUALIZARE 11:05 - În această dimineață, în fața sediului PSD a venit o patrulă de jandarmi care a început să-i legitimeze pe protestatari.

Între timp, într-un mod cu totul neaşteptat, bariera de acces în Piaţa Mare s-a stricat. În plus, fix în faţa sediului PSD, se fac lucrări de reparaţii, deși carosabilul este în stare bună.

În jurul orei 10:30, a fost trimisă o echipă cu trei muncitori şi un escavator, acolo unde la ora 12:00 a fost anunțat un flashmob împotriva subjugării Justiţiei de către coaliţia PSD- ALDE.

„Cu toate astea, nu cedăm! Suntem aici de peste 22h, haideţi! Iar la 12:00, cât mai mulţi, în faţa sediului PSD, pentru a le transmite clar: Justiţia trebuie să rămână independentă. Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, scriu pe Facebook sibienii care protestează.


Pentru prima dată, în Sibiu are loc un protest care durează de aproape 24 de ore, în fața sediului Organizației Județene a PSD, unde zeci de tineri stau, marți dimineață, pe scaune sau în picioare și transmit mesajul „vă vedem” către social-democrați.

Tinerii protestatari au creat și o pagină de facebook, numită #vavedemdinsibiu, unde postează imagini foto și video, din oră în oră, pentru ca toată lumea să vadă că ei nu pleacă din fața sediului PSD.

Protestatarii sibieni au anunțat că la ora 12:00 vor realiza un flash mob, în fața PSD, în semn de protest față de acțiunile parlamentarilor social-democrați.

Citiți și:
Protest mut la Sibiu, față de legile justiției, la sediul PSD

Participanții la ineditul protest, care este unul tăcut, fără scandări, au declarat „zonă liberă de corupție” porțiunea din Piața Huet din Sibiu, unde ei și-au adus de acasă scaune pliabile și o masă. 

Protestatarii își doresc „o justiție independentă, nesubjugată politicului”.

Protestul a început luni.

Sursa: Agerpres