Garderobă de campanie electorală: cizme fără toc, trening sau lenjerie intimă

Data publicării:
28112012 20garderoba-35758

Un exemplu în acest sens îl reprezintă fostul ministru al turismului Elena Udrea, care nu se mai arată acum înveşmântantă în rochii chic, croite din materiale fine, sau pantofi de firmă. Elena Udrea a schimbat pantofii din piele întoarsă şi cu toc cui, pe cizme negre obişnuite. Iar colanţii şi un şal negru fac acum parte din garderoba sa de campanie cu care încearcă să îşi convingă alegătorii.

Nici candidata PPDD Liliana Mincă nu face rabat de la regulă. Ea apare îmbrăcată în haine obişnuite, ca un om de rând.

Şuba este o altă piesă din recuzita de campanie. Pentru că nu dă bine să se prezinte îmbrăcaţi în costume în faţa electoratului, candidaţii îşi pun pe deasupra câte o geacă inscripţionată, binenţeles, cu însemne electorale. O altă variantă la care apelează este fularul cu insemnele partidului.

Sunt însă şi tranformări în sens invers. Unul dintre candidaţi a schimbat treningul cu costumul şi cravata. Şeful rugbiştilor vizează obţinerea unui mandat de parlamentar, aşa că s-a aliniat cerinţelor în materie vestimentară.

Apoi, cei care candidează pentru prima dată fac orice pentru puţină notorietate. Mai ales dacă şi partidul pe care îl reprezintă este aproape necunoscut. Apar în lenjerie intimă, nu pe afişe, ce e drept, ci pe Facebook. Este cazul lui Viorel Oprănescu, candidat al Partidului Alianţa Socialistă.

În cele din urmă, pentru a confirma regula, există şi excepţii - candidaţii care nu renunţă la ţinutele consacrate.

Este un scenariu ce se repetă la fiecare tur de scrutin. După 9 decembrie cade cortina iar fiecare actor va afla dacă recuzita de campanie i-a fost de folos sau nu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri