George Becali s-a prezentat comisar european pentru drepturile omului

Data actualizării: Data publicării:
754674_754674_legitimatie_gigi_cu_el

George Becali a dezvăluit, într-o conferință de presă, că a fost numit comisar european pentru drepturile omului. În trecut, el a mai făcut parte și din Parlamentul European, informează Digi Sport.

754674_754674_legitimatie_gigi_cu_el

Becali va putea merge la penitenciare pentru a verifica dacă sunt respectate drepturile deținuților. Finanțatorul roș-albaștrilor susține că se va folosi de această funcție în viitor.

„Eu vreau să vă spun cine sunt, filmați (își arată legitimația, n.red.). Nu am putut să vă zic până acum, pentru că nu mi se terminase pedeapsa de 3 ani și jumătate. Sunt Comisar Înalt European pentru implementarea drepturilor omului, în lume, nu doar în România. Nu e falsă, o puteți verifica. Uite ce scrie aici: titularul acestei legitimații este îndreptățit... Eu sunt comisar, merg la voi la pușcărie să verific condițiile, nu trebuie să-mi mai dea ei voie. O să-i învăț eu să respecte legea”, a declarat George Becali într-o conferință de presă.

Potrivit Agerpres, la aceeași conferință, George Becali a anunțat că va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva directorului Penitenciarului Rahova, după ce un deținut s-a sinucis deoarece nu a fost învoit să meargă să asiste la înmormântarea fratelui său.

Omul de afaceri a preluat Steaua în ianuarie 2003, iar în acest moment se află în plin conflict cu MAPN-ul. Războiul dintre Steaua și Armată a început în anul 2015, când FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

11 trofee a câștigat Steaua pe plan intern de când Becali a preluat clubul; 5 titluri, două Supercupe, două Cupe ale României și două Cupe ale Ligii. Pe plan extern cea mai notabilă performanță a fost semifinala disputată în 2006, în Cupa UEFA, cu Middlesbrough.

În mai 2013, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri