Germania. Bărbat reținut după ce a încercat să vândă falsuri ale picturilor furate de români din Olanda

Data publicării:
tablou furat olanda 1

Potrivit unor surse IGPR citate de Mediafax, Poliţia Română a primit o solicitare din partea autorităţilor germane, în care se cereau informaţii legate de ancheta în cazul jafului din octombrie 2012, de la muzeul Kunsthal din Rotterdam. Poliţiştii germani doreau să afle dacă în urma investigaţiilor întreprinse de anchetatorii din România, operele de artă furate au fost recuperate.

Ulterior, s-a dovedit că tabloul pe care voia să-l vândă bărbatul reţinut în Germania este un fals, tentativa de înşelăciune fiind cercetată, în continuare, de poliţiştii germani, au mai spus sursele din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

O faptă similară a fost înregistrată în Olanda, la scurt timp după jaful de la muzeu, când o persoană a încercat să vândă o copie după unul dintre tablourile furate.

Mai multe tablouri de mare valoare au fost furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Din muzeu au dispărut şapte pânze: "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Tablourile în valoare de aproape 18 milioane de euro nu au fost găsite nici până acum şi există în continuare suspiciunea că ar fi fost distruse.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri