Gh. Ialomițianu: Mulți vor spune acum că Becali este o victimă a fotbalului românesc

Data publicării:
ialo

„Becali a crezut că poate face ce vrea. Mulți vor spune că Becali e o victimă a fotbalului românesc și unul dintre cei mai puțin corupți, că el plătește pentru tot.  E de vină, a săvârșit fapta. Lăsând la o parte că a făcut mult pentru fotbal, trebuie să avem încredere în justiție. Că sunt alții sancționați, s-ar putea să urmeze. Însă lumea compară: alții au făcut lucruri mult mai grave și sunt liberi”, a declarat Gheorghe Ialomițianu, deputat PDL.

„În aparență, Becali a vrut să determine jucătorii să facă o chestiune corectă - e drept, cu bani - dar el a lucrat în fotbal după legile proprii, umbla cu punga cu euro, pleca în străinătate și se ducea să premieze jucătorii cu pachetele de euro. Era interzis atunci să ieși cu anumite sume de euro din țară. Nu uit acele știri. Știa că în fotbal în momentele cruciale nimeni nu joacă în mod corect, depindea cine oferea mai mult, el a fost singurul care a făcut-o pe față. Era personajul emblematic al fotbalului, de aceea e atât de mare impactul acestei condamnări. În fotbal au fost și vor mai fi oameni condamnați, despre care nu a scris presa. Despre Becali probabil se vor scrie romane. Cred că e primul caz demonstrat cu sentință definitivă”, a subliniat Tanczos Barna, senator UDMR.

Sper să nu rămână singurul pedepsit în fotabl. Ar fi incorect ca Becali să rămână țapul ispășitor al unui fotbal corupt din România. Fotbalul are nevoie urgentă de curățenie”, a declarat Andrei Gerea, deputat PNL.

Nu poate exista o dare de mită fără o luare de mită, aici ar trebui să vedem cui anume a dat mită Becali, persoana care a primit mită - asta însemnând inclusiv oferirea de promisiuni. Dacă respectivul nu a refuzat, atunci a primit mită. Respectivul trebuie sancționat. Nu cred că Steaua trebuie sancționată, mai ales că nu oferea în numele Steaua”, a spus Eugen Nicolicea, deputat UNPR.

Prin acest caz se clarifică odată că astfel de premieri sunt dări de mită. În plus, arată că respectivii nu sunt intangibili. Trebuie să conștientizeze că există un Cod Penal și aceste fapte trebuie sancționate”, a adăugat el.

Din punct de vedere sportiv, lucrurile se vor clarifica. Ei au fost ani de zile cu un pas înaintea legii. Dacă se uita cineva cât câștiga un jucător, vedea sute de mii de euro, însă pe hârtie era cu indemnizația de sportiv. Fiscalizare zero. Mă tem acum că multe firme care nu vor să își lege numele de un sport marcat se scandal vor face pasul înapoi. Moral, jucătorii Stelei vor fi afectați, de asemenea și material. Întrebarea e dacă vor fi lăsați să joace în Europa anul viitor. Steaua e pasibilă de pedeapsă, dar Liga profesionistă de fotbal o să întoarcă regulamentul ca să nu pericliteze interesul Ligii”, a punctat Barna.

Citiți și DOSARUL VALIZA. George Becali, condamnat din nou. Rămâne cu trei ani închisoare și fără 1,7 milioane de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri