Sari la conținut

Ginecolog acuzat de malpraxis de două mame

Marcela Căulia, în vârstă de 24 de ani, a ajuns săptămâna trecută, la miezul nopţii, la Spitalul Muncipal din Tecuci cu naştere declanşată şi cu hemoragie. Tânăra se afla în a şaptea lună de sarcină şi a născut abia a doua zi, atunci când ginecologul care i-a urmărit sarcina a decis să o opereze.

Marcela Căulia, pacientă: „Noaptea am simțit copilul două ore și după aia nu l-am mai simțit deloc. Copilul când l-am născut, el n-a plâns și mi-am dat seama că.”

Sandu Căulia, soțul pacientei: „A zis că a avut niște probleme la inimă, la ficat, la plămâni. Ne-a spus că-i decedat.!

Părinţii reclamă că medicul nu le-a spus că fătul are malformaţii.

Marcela Căulia: „El atâta spunea da că este foarte bine, n-a spus că are malformații, n-a spus aboslut nimic.

Reporter: Ați fost periodic la medic?

Marcela Căulia, pacientă: Da, da, în fiecare lună mă duceam

Rudele femeii au încercat să stea de vorbă cu ginecologul şi au înregsitrat discuţia.

Nu-i niciun doctor în România care să zică dacă are o malformaţie cardiacă în burtă la mama-sa. Va spun eu şi puteţi să întrebaţi.”

Prof.dr Florentin Dumitrache, director medical maternitatea Elena Doamna Iași: „Defectul septal poate fi diagnosticat antepartum, deci în timpul evoluţiei sarcinii, atunci când se face acea ecografie morfologică la 20-22 de săptămâni. Poate fi diagnosticat foarte uşor o asemenea malformaţie.”

Ştefana Rusu este o altă pacientă a medicului acuzat. În luna mai, femeia însărcinată în opt luni a ajuns în stare gravă la spital, unde a pierdut copilul.

Ştefana Rusu, fostă pacientă: A spus că a avut noduri pe cordon, atât, s-a înodat .

Reporter: La ecografie n-a văzut nimic medicul?

Ștefana Rusu, fostă pacientă: N-a văzut nimic.

Dr. Mihaela Ginghină, directorul Spitalului Municipal Tecuci: „În ambele cazuri s-a demarat o anchetă internă care nu s-a finalizat, nu ne putem antepronunţa.”

Ambele familii au depus plângeri la poliţie şi la parchet împotriva medicului ginecolog.

Ionuţ Negru, reporter Digi24: „Poliţiştii din Galaţi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Dacă în urma anchetei medicul ginecolog din Tecuci va fi găsit vinovat, acesta riscă între 2 și 7 ani de închisoare.”

Medicul ginecolog Asaad Mohamed şi-a luat concediu şi nu a putut fi contactat.