GRAFICĂ: Cum a avut loc accidentul de autocar în care se aflau 70 de oameni

Data actualizării: Data publicării:
grafica accident autocar hunedoara

Zeci de români care se întorceau de la muncă din Spania şi abia aşteaptau să îşi revadă rudele s-au întâlnit mai întâi cu medicii, după un accident teribil: autocarul lor s-a răsturnat în apropiere de Deva şi din 70 de pasageri, jumătate au fost răniţi, iar o femeie a murit. Grav este că mulţi pasageri se plâng că vehiculul avea probleme tehnice vizibile, dar reprezentanţii firmei de transport spun că totul era în regulă.

Pasageră: Nu mergea deloc, cel mai prăpădit autocar, cel mai prăpădit.

Pasageră: Nu prea merge bine autocarul din Spania, de când ne-am urcat.

Temerile pasagerilor, majoritatea femei, aveau să fie confirmate la puţin timp după intrarea în ţară. Autocarul care plecase din apropiere de Madrid, şi trebuia să ajungă la Râmnicu Vâlcea, s-a răsturnat azi-noapte pe o şosea udată de ploaie, la 40 de kilometri de Deva.

Şoferul nu a mai putut stăpâni colosul când a ajuns într-o curbă. Vehiculul a ieşit de pe drum şi s-a rostogolit de două ori pe câmp. Cu toate acestea, reprezentanţii companiei de transport nu cred că maşina ar fi avut probleme tehnice.

Camera ascunsă:

- Autorcarul din punct de vedere tehnic era în stare bună.

- Oamenii am văzut că s-au plâns că mergeau în nişte condiţii jalnice.

- Condiţii jalnice nu prea cred.

Administratorii companiei de transport au fost audiaţi de poliţiştii ce caută vinovaţi pentru accidentul în care a murit o femeie de 53 de ani şi care a rănit 32 de pasageri. 22 de victime sunt acum internate la spital. Unele vor pătimi mult, se tem medicii.

Pasageră rănită: Zice că am nişte fracturi la coloana vertebrală, la cap nişte leziuni, nişte hematoame.

Şoferul care era la volan când s-a răsturnat autocarul nu a putut să dea nicio explicaţie pentru accident. El este anchetat acum de ucidere din culpă şi vătămare, dar experţii vor anunţa poliţiştii dacă observă orice problemă tehnică ce ar putea fi reproşată companiei de transport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri