Grevă de avertisment la RATB. Mijloacele de transport nu circulă pe 25, 26 și 27 martie, între 6.30 și 8.30

Data publicării:
Tramvai-Mediafax ratb 1

Şoferii au claxonat prelung astăzi de fiecare dată când au trecut prin faţa sediului Regiei de transport în comun. Sunt foarte nemulţumiţi pentru că nu câştigă mai mult de 3.000 de lei. Deşi au salariul de trei ori mai mare decât un profesor sau un medic debutant, de exemplu. Pe ei îi supără însă faptul că directorii RATB au lefuri şi de 12.000 de lei.

La protestul şoferilor s-au alăturat şi angajaţii uzinei care face reparaţiile mijloacelor de transport în comun. Muncitorii spun că trei sferturi dintre autobuze, troleibuze şi tramvaie au probleme tehnice grave, iar Regia nu dă bani pentru reparaţii.

Vrem să atragem atenția clar că situația este dezastruoasă. Mai ales baza materială, lipsa pieselor de schimb, şi felul în care se gestionează această regie”, spune Marius Bucur, preşedintele Sindicatelui Transportatorilor Liberi din Bucureşti.

Protestul anunţat de şoferi şi vatmani va aduce haosul pe străzile Bucureştiului şi aglomeraţie mare la metrou. În fiecare zi, 700.000 de oameni merg cu mijloacele de transport de suprafaţă.

Regia de transport în comun Bucureşti datorează statului aproape 100 de milioane de euro. Fiscul i-a blocat conturile şi din acest motiv nu poate organiza licitaţii pentru cumpărarea pieselor de schimb. Probleme financiare ale RATB persistă deşi anul acesta Primăria a anunţat că subvenţionează regia cu 115 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri