Greva de la ROMATSA, în instanță

Data publicării:
romatsa sediu agerpres 7898509-2

ACTUALIZARE. Controlorii de trafic aerian mai aşteaptă o zi ca să afle dacă instanţa este sau nu de acord cu greva lor. Ședința Tribunalului București s-a amânat pentru mâine.


Fostul director al ROMATSA, Aurel Stanciu, numit între timp secretar de stat în Ministerul Transporturilor, spune că greva controlorilor de trafic nu se justifică pentru că 12 din cele 14 revendicări ale angajaților au fost rezolvate.

În plus, Aurel Stanciu spune că pentru declanșarea grevei ar fi nevoie și de semnăturile angajaților și că acestea nu ar exista.

De cealaltă parte, sindicaliștii spun că plecarea lui Aurel Stanciu nu le rezolvă problemele și că nu este nevoie de mai multe semnături pentru declanșarea grevei generale, deoarece în luna iulie angajații au făcut deja o grevă de avertisment.

Instanța trebuie să decidă care din cele două părți are dreptate. Ședința de judecată de la Tribunalul București este programată să înceapă la ora 13.00.

Dacă judecătorii le vor da dreptate liderilor de sindicat, iar greva va fi declanșată, de la 1 septembrie doar o treime dintre zboruri vor fi asigurate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri