Gunther Oettinger, comisar european: Numirea membrilor ANRE nu a fost transparentă

Data publicării:
2011 20numire 20anre-34285

Scrisoarea este semnată de comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, şi a fost adresată premierului Victor Ponta şi ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu. Oficialul european atrage atenţia că anunţurile privind posturile vacante nu au fost mediatizate în mod corespunzător unei asemenea funcţii, criteriile de selecţie nu au fost făcute publice, iar procesul nu a fost transparent.

Totodată, comisarul european le solicită autorităţilor de la Bucureşti să ia măsuri astfel încât procedura de numire să asigure atît independenţa cât şi competenţa Comitetului de Reglementare.

Gunther Oettinger mai arată că, fară un arbitru independent, nu se va putea realiza deschiderea pieţei energiei, iar România nu îşi va putea juca pe deplin rolul într-o piaţă competitivă şi bine integrată în Uniunea Europeană.

Comitetul de reglementare al ANRE este autoritatea care avizează solicitările de modificare a preţurilor la energie. Membrii acestui organism au fost validaţi de Parlament în luna octombrie. Numirea celor şapte membri a fost făcută în baza unui algoritm politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri