GUSTUL RAFINAT AL PARISULUI. Delicatese franţuzeşti, la Timişoara

Data publicării:
n0630 20delicatese 20frantuzesti 20in 20mica 20viena 20080113-42518

Călătoria Gabrielei în universul fascinant al ciocolatei a început în timpul studiilor făcute în Franţa. Întoarsă acasă, a continuat să caute gustul care să îi aducă bucurie şi să împartă această bucurie cu ceilalţi, prin intermediul unui blog.

“De fiecare dată când găseam ceva surprinzător scriam asta pe blog. Şi mai mult decât atât, încercam în acelaşi timp să-mi fac o educaţie”, povesteşteGabriela Crainic, reprezentantul ciocolateriei.

Şi spera, în acelaşi timp că, într-o zi, va avea propria ciocolaterie. În 2011 s-a întâlnit, la Paris, cu un mare ciocolatier, pentru ca un an mai târziu, să aducă creaţiile acestuia la Timişoara. Astfel, visul plin de culoare al Gabrielei a început să prindă contur şi, mai ales, gust.

Pentru a descoperi şi a lăsa să ţi se întipărească în minte arome subtile de busuioc, tarhon, vin alb sau flori de mac. Iar asta nu e tot…

Nu lipseşte nici ciocolata de origine, preparată din boabe de cacao cultivate într-o anumită regiune a lumii. Tot din pasiune pentru specialităţile franţuzeşti s-a născut şi mica afacere a Danielei. Le-a descoperit împreună cu familia sa

Astfel că s-a hotărât să aducă coloratele deserturi şi la Timişoara. A participat la o expoziţie de profil din Franţa, în scurt timp contractul a fost semnat, iar patru sortimente, fiecare cu câte şase arome, lansate în cafenele.

Cu aromă de mandarine, cu mac, zmeură sau lămâiţă, un macarons este alcătuit dintr-un înveliș crocant şi o cremă lejeră.

Afacerile cu macarons şi ciocolată rămân un pariu ce poate fi câştigat cu fiecare cunoscător sau curios în a cărui memorie se întipăresc gusturile şi aromele franţuzeşti. Pentru un astfel de experiment dulce, preţul începe de la câţiva lei şi poate ajunge până la câteva zeci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri